Kronprinsessan Mette-Marit i tårar – grät inför alla

Kronprinsessan Mette-Marit kunde inte hålla tårarna tillbaka. Hon grät öppet.

Kronprinsessan Mette-Marit har haft ett tufft år. Svärfar kung Harald har kämpat med svåra hälsobekymmer, samtidigt som kronprinsessan själv haft sin kroniska lungsjukdom att oroa sig över.

Men året fick i alla fall en värdig summering igår. Då fanns kungafamiljen på plats i Slottskapellet för att fira fjärde advent. Mette-Marit kunde glädja sig åt en stunds harmoni och gemenskap.

Mette-Marit i tårar – grät inför alla

Oslos biskop Kari Veiteberg höll en predikan som självfallet hade pandemin i fokus.

– Jag tror att de flesta julkorten inleds med att detta har varit ett märkligt år, för det har det. Allt tyder på att det blir en märklig och lite annorlunda jul i år. Nu har vi det tufft, vi sliter med att kämpa oss fram mot ljuset och adventstiden. Många får inte fira tillsammans med sina kära och många känner av ensamhet, säger Kari.

– Några av oss är i sorg och några måste hitta på helt nya jultraditioner. Många känner också press om att de måste vara lyckliga.

Kunde inte hålla tårarna tillbaka

Kronprinsessan Mette-Marit

Mette-Marit är alltid öppen med sina känslor.

Gudstjänsten fick en kunglig prägel. Det var prinsessan Ingrid Alexandra, dotter till Mette-Marit och kronprins Haakon, som inledde den.

– Välkommen till oss här i Slottskapellet. I år vill vi dela adventsfirandet med er. Jag hoppas att ni får en fin upplevelse med oss, säger Ingrid Alexandra.

Alla kunde se att Mette-Marit blev tagen av stunden. Hon grät öppet när ynglingen Vegard Björsmo sjöng psalmen "Nordnorsk Julsalme".

Därefter var det dags för några ord från kung Harald, som ju återhämtar sig från en hjärtoperation.

– Nu går vi in mot julhögtiden, som för många blir lite annorlunda i år. Jag hoppas att vi tar hand om varandra lite extra noga, och att vi visar den omtanke och omsorg som vi alla behöver. Jag önskar alla en riktigt god jul, säger Harald.

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

LÄS MER: Silvias innersta krets – så lever de idag

LÄS MER: Silvias dramatiska familjehistoria – återföreningen med Walther