Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan och prinsen väntar barn – bekräftar gravidlyckan med bild!

11 jun, 2024, 13:30 
Kronprinsessan Rajwa och kronprins Hussein med sina bröllopsgäster
Kronprinsessan är gravid – och nu bekräftas den enorma lyckan med en ny bild!
Annons
Nya uppgifterna om Sofias tiara • Estelles glada överraskning • Chocken: Alexandra byter namn – 3 kungliga snackisar från vecka 22!Brand logo
Nya uppgifterna om Sofias tiara • Estelles glada överraskning • Chocken: Alexandra byter namn – 3 kungliga snackisar från vecka 22!

Ett nytt kungligt tillskott väntas – redan i sommar! Det meddelade det jordanska hovet i april. Kronprins Hussein och kronprinsessan Rajwa ska bli föräldrar för första gången.

Sedan det lyckliga beskedet har kronprinsessan hållit en låg profil, i alla fall när det kommer till kungliga uppdrag. Men vi har fått några glimtar av hennes babybula.

Och nu kliver Rajwa och Hussein fram i det kungliga strålkastarljuset med besked – och fullkomligt strålar.

Annons

Kronprinsessan strålar på ny bild

För lite mer än ett år sedan gifte sig Hussein och Rajwa under extravaganta former i Amman framför kungligheter från hela Europa, bland andra kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Och det jordanska kronprinsparet har inte ödslat någon tid. Tio månader efter bröllopet blev omvärlden varse om babylyckan, och det rådet inga tvivel om att bebisen är efterlängtad.

Som Hussein sagt till Al Arabiya:

– Jag vet inte vad jag ska förvänta mig, men tacka gud, vi är glada och familjen är upprymd också.

I samma intervju fick vi veta att Husseins mamma, drottning Rania, redan börjat köpa babyprylar till sitt kommande barnbarn. Och hon är även med nu när kronprinsparet kliver fram.

Tillfället är speciellt. Den 9:e juni infaller kung Abdullahs silver jubileum, det vill säga att 25 år gått sedan kungen intog tronen, och på plats för att fira i Amman var även Husseins syskon prinsessan Iman, prinsessan Salma och prins Hashem.

Annons

Och detta är också ett tillfälle där vi får en glimt av nu höggravida Rajwa som strålar i rött, precis som hon gjorde på det officiella porträtt som hovet släppte förra veckan:

Kronprinsessan Rajwa i en röd klänning
Kronprinsessan Rajwa vacker som en dag under ceremonin. Foto:picture alliance / Royal Press Europe
Kronprins Hussein och kronprinsessan Rajwa står bredvid varandra
I somamr ska kronprinsparet bli föräldrar för första gången. Foto:PPE/SIPA
Annons
Kronprins Hussein och kronprinsessan Rajwa ler
Kronprinsen och kronprinsessan fullkomligt strålar! Foto:PPE/SIPA/Shutterstock

Kommande bebisens liv i kungafamiljen

Om Rajwa och Hussein får en pojke kommer han hamna direkt efter sin far i tronföljden, medan tronföljden förblir oförändrad om det blir en flicka.

Oavsett kön kommer bebisen dock få titlarna hans/hennes höghet och prins eller prinsessa. Och snart vet vi alltså om det är en liten prins eller prinsessa som tillkommer i familjen. Dock har kronprinsparet inte specificerat datum mer än att födseln ska äga rum i sommar.

Foto: TT

Annons