Kronprinsessan på bröllop i Serbien - se bilderna!

Victoria var hedersgäst.

Victoria överraskade ALLA när hon plötsligt dök upp i Serbiens huvudstad Belgrad i lördags. Där hölls det påkostade bröllopet mellan prins Philip, 35, och hans fästmö Danica Marinkovic, 30, och vår kronprinsessa var inte bara en av hedersgästerna. Hon var även kuma, det vill säga en sorts hederstärna!

Fast hennes besök var inte helt privat.

– Kronprinsessan representerade kungafamiljen. Familjerna har goda relationer sedan länge och träffas vid olika högtidstillfällen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Bland de kungliga gästerna fanns även drottning Sofia av Spanien (som är prinsens gudmor) och prins Guillaume och prinsessan Sibilla av Luxemburg. Vigseln hölls i Belgrads stora katedral och den förrättades av den serbisk-ortodoxa kyrkans överhuvud, patriarken Irinej.

Victoria, som hade packat sin H&M-klänning som vi även såg vid Sverigemiddagen häromveckan, eskorterades av brudgummens äldre bror arvprins Peter, som hon även hade till bordet. Bröllopsmiddagen ägde rum i kungliga palatset.

De officiella bilderna på nyblivna prinsessan Danica och hennes man prins Philip. Till vänster hans mamma prinsessan Maria och till höger pappa kronprins Alexander.

Bruden Danica hade valt en sidenklänning med rosett i midjan och långt släp från den serbiska och londonbaserade stjärndesignern Roksanda Ilincic som även har prinsessan Madeleine som stamkund.

Serbien är sedan länge republik men kungafamiljen kunde återvända från exilen 2001 och bor sedan dess åter i sitt kungliga palats. Brudparet har dock London som bas. Europas färskaste prinsessa arbetar som grafisk designer och hennes man, som är son till kronprins Alexander och hans första fru prinsessan Maria da Gloria av Orleans och Bragança, jobbar i den brittiska finansbranschen.

Foto: Nikola Rudic Photography/Serbiska hovet

Unna dig något fint – stötta bröstcancerforskningen

Under hela oktober skänker vi 10 % av försäljningen på utvalda produkter i vår webbutik BRÖSTCANCERFONDEN som administreras av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO.

Se alla utvalda produkter här