Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria – bilderna väcker reaktioner

19 nov, 2020, 20:00 
Kronprinsessan Victoria väcker reaktioner med sina handlingar. Nu har man höjt ögonbryn även i utlandet.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?

Kronprinsessan Victoria är precis som många andra förhindrad av den pågående coronapandemin. Victoria är vanligtvis något av en arbetsnarkoman och trivs bäst när hon har något för händerna. Dessutom brinner hon för att hjälpa människor.

I våras gjorde hon något som värmde hjärtan över hela landet (och, har det visat sig, även bortom Sveriges gränser).

Kronprinsessan Victoria hyllas för sin aktion

Hon tog på sig plasthandskar, ett vitt förkläde och begav sig till Stadsmissionens lokaler på Söder i Stockholm. Där stod hon och gjorde i ordning 130 matpaket och delade ut dem till behövande.

– Jag känner som så många andra i samhället att jag vill göra något och då känns det bra att få vara här med er idag. Det är viktigt att vi som har möjlighet försöker bidra och hjälpa till på de sätt vi kan. Vi kan tillsammans göra skillnad, sa kronprinsessan till personalen på St Paul.S

Annons

Nu har Victoria fått en liten belöning för sin insats. Tidningen Hello Magazine brukar varje jul sammanställa en lista över kungligheterna som visat prov på störst medmänsklighet – "The kind list". I år har Victoria fått en plats på listan.

"Kronprinsessan gjorde ett handtag under pandemin och dök upp för att hjälpa göra matpaket till Stockholms hemlösa och sårbara. Victoria gillar också att slå till med spontana uttryck för medmänsklighet, som när hon bjöd in en cancersjuk sjuåring till slottet tidigare i år för att förverkliga en ung flickas dröm om att bli prinsessa", skriver Hello Magazine i sin motivering.

"Hon är vår beskyddare"

Victoria fick också gott om beröm från personalen på plats i St Paul.

– Kronprinsessan är vår beskyddare, och hon hörde av sig häromveckan för att höra om det var någonting som hon kunde hjälpa till med, sa Maria von Sydow, kommunikationsansvarig hos Stockholms Stadsmission, i våras.

– Och i dag på förmiddagen kom hon alltså hit och hjälpte till att göra i ordning lunchlådorna. Hon är en oerhörd tillgång för oss och väldigt härlig att samarbeta med.

Annons