Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria berättar om hemliga husdjuret – som är riktigt oväntat

25 okt, 2023, 19:24 

Kronprinsessan Victoria berättar om det otippade husdjuret – som flugit många förbi.

Annons

Tycker du dig veta allt om vår kronprinsessa? Då kan det vara läge att tänka om. I en ny intervju berättar Victoria nämligen om ett husdjur hon haft i sin ägo – och det är ingen fluffig knähund...

Här är kungafamiljens bästa vänner!Brand logo
Här är kungafamiljens bästa vänner!

Kronprinsessan Victoria berättar om oväntade husdjuret

Faktum är att Victoria vid ett fåtal tillfällen trots allt berättat om denna udda vän, som hon hade som sällskap i sin barndom. När hon intervjuas i P1:s Naturmorgon kom hon på tals igen: snigeln Johanna.

Annons

Ja, det är långt ifrån alla sniglar som fått bo hos en framtida drottning – men Johanna hade onekligen tur. Idag är hon dock ett minne blott, och det är cavapoon Rio som hittar på bus borta på Haga slott.

En snäcka på regning asfalt.
Denna snäcka är inte kronprinsessans vän Johanna.

Men faktum är att Johanna inte är det enda udda husdjur som Victoria haft. Enligt Aftonbladet ska hon haft en kyckling som hette Puff, och en hel drös vandrande pinnar och kaniner. Två djur som gjorde lite större avtryck var hästen Travolta och Victorias första hund Sissi.

Annons

Gotlandsrussen Travolta fick hon i present 1978, och han blev 29 år gammal. Under sin tid på jorden var han såklart mycket omtyckt av hela kungafamiljen.

Kronprinsessan Victoria som ettåring med kungens labrador Charlie
Kronprinsessan Victoria som ettåring med kungens labrador Charlie.
Annons

Därför valde kronprinsessan just hunden Rio

Ja, det råder alltså ingen tvekan om att kronprinsessan är en riktig djurvän – stora som små. Och just hunden Sissi var såklart lite extra speciell. Victoria fick henne i present som sjuåring, och Sissi var en cavalier king charles spaniel. Den lilla hunden följde med Victoria nästan överallt, och blev en självklar del av familjen.

Kronprinsessan Victoria som sjuåring med hunden Sissi i famnen
En stolt Victoria med sin lilla valp i famnen.

När kronprinsessan sedan i vuxen ålder skaffade hund är det tydligt att hon haft Sissi i tankarna. Rio är nämligen en blandning mellan just cavalier king charles spaniel och pudel. De har mycket gemensamt: storleken, och att de båda är väldigt förtjusta i barn. Men prins Daniel är ju allergisk, och då funkar pudelns allergivänliga päls bättre.

Kronprinsessfamiljens hund Rio
Kronprinsessans senaste pälskling: superstjärnan Rio!

Foto: TT

Annons