Kronprinsessan Victoria besöker Motala

kronprinsessan victoria motala

Från Reykjavik till Motala. I dag besöker kronprinsessan Victoria Östergötland och de nya bilderna väcker en del frågor.

Ingen rast, ingen ro. För några dagar sedan kom kronprinsessan Victoria hem från Island och den här veckan har hon haft ett fullspäckat schema hemma i Sverige. Här finns ingen tid för vila och Victoria jobbar på i konungens tjänst – precis som vanligt.

Kronprinsessans modedetalj väcker frågor

I dag befinner hon sig i Motala för ett besök på företaget Svensk plaståtervinning. Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf hälsade kronprinsessan välkommen när hon klev ur en av hovets svarta säkerhetsbilar och trots höstmörkret sken Victoria som en sol. Alltid lika engagerad och nyfiken.

Hon visade prov på det när hon överraskades med en resväska tillverkad av Motalaplast.

– Oh. Då kan jag alltid ha med mig en liten bit av Motala, säger hon till MVT.

På tidningens fråga om hon själv tycker det är svårt att sortera plast blir svaret:

– Nej, det är inte svårt att sortera just plast, men att vara konsument i dag och göra det bästa för miljön kan vara svårt.

kronprinsessan victoria motala

Kronprinsessan välkomnades av Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf.

Men det var en detalj som väckte frågor.

“Vad är det egentligen för brosch som kronprinsessan har fäst på sin kavaj?”, undrade många.

Det kan vi svara på! Och det handlar inte om någon juvel ur det kungliga smyckeskrinet inte. Nej, Victoria bär en färgglad brosch som är formad som en cirkel. En brosch där varje färg symboliserar FN:s globala hållbarhetsmål, som ju kronprinsessan Victoria är ambassadör för.

Kronprinsessan Victoria lämnar ingenting åt slumpen

Kronprinsessan har verkligen en tanke med allt hon gör, säger och har på sig. Så även denna dag. Handlar ett kungligt uppdrag om att fördjupa sig i återvinning och hållbarhetsfrågor. Ja, då Victoria också klä sig därefter.

kronprinsessan victoria motala

Svensk plaståtervinning i Motala driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Under eftermiddagen kommer Victoria även delta i en vetenskaplig konferens i Linköping, som arrangeras med anledning av Barndiabetesfondens 30-årsjubileum.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: