Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria bjöd Nordens statsministrar på lunch på slottet

27 okt, 2009, 16:08 
Agneta Nisbeth
Kronprinsessan Victoria tillsammans med pappa kung Carl Gustaf och mamma drottning Silvia tog emot Nordens ledande politiker för en lunch på Stockholm slott.
Annons

Med anledning av Nordiska rådets 61:a session som pågår i Stockholm 27-29 oktober var kungaparet och kronprinsessan Victoria idag värdar för en lunch på slottet. Inbjudna gästerna var bland andra Sveriges näringsminister och vice statsminister Maud Olofsson, Islands statsminister Jóhanna Sigurðardóttir, Norges statsminister Jens Stoltenberg, Finlands statsminister Matti Vanhanen och Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Kungen och Victoria engagerade i Östersjön

I Nordiska rådets 61:a session står Nordens roll i EU-samarbetet på dagordningen. Även frågor gällande den kommande Östersjöstrategin och det fortsatta arbetet med att ta bort gränshinder mellan de nordiska länderna och globaliseringen i det nordiska samarbetet diskuteras.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I Östersjöstrategin har även klimatfrågan en stor roll. Något som både kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria är mycket engagerade i, och under det två timmars långa besöket av Nordens statsministrar var det säkert många idéer om hur man ska förbättra miljön som bollades.

Av Anna Frödell

Foto: TT

Annons