Kronprinsessan Victoria bjöd Nordens statsministrar på lunch på slottet

Kronprinsessan Victoria tillsammans med pappa kung Carl Gustaf och mamma drottning Silvia tog emot Nordens ledande politiker för en lunch på Stockholm slott.

Med anledning av Nordiska rådets 61:a session som pågår i Stockholm 27-29 oktober var kungaparet och kronprinsessan Victoria idag värdar för en lunch på slottet. Inbjudna gästerna var bland andra Sveriges näringsminister och vice statsminister Maud Olofsson, Islands statsminister Jóhanna Sigurðardóttir, Norges statsminister Jens Stoltenberg, Finlands statsminister Matti Vanhanen och Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Kungen och Victoria engagerade i Östersjön

I Nordiska rådets 61:a session står Nordens roll i EU-samarbetet på dagordningen. Även frågor gällande den kommande Östersjöstrategin och det fortsatta arbetet med att ta bort gränshinder mellan de nordiska länderna och globaliseringen i det nordiska samarbetet diskuteras.

I Östersjöstrategin har även klimatfrågan en stor roll. Något som både kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria är mycket engagerade i, och under det två timmars långa besöket av Nordens statsministrar var det säkert många idéer om hur man ska förbättra miljön som bollades.

Av Anna Frödell

Foto: TT