Kronprinsessan Victoria bland minnen från Pompeji

17 sep, 2014, 08:26 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-1-ao

Under tisdagseftermiddagen kom kronprinsessan Victoria till Millesgården för att inviga en ny utställning med minnen från Pompejis ruiner.

Kronprinsessan Victoria invigde under gårdagen den nya utställningen “Pompeji” på Millesgården på Lidingö. Museichef Onita Wass – som här ses tillsammans med Millesgårdens styrelseordförande Peter Egardt – hälsade kronprinsessan välkommen.

victoria-ao-2

Onita Wass berättade att en anledning till att utställningen visas på Millesgården är att Carl Milles älskade Italien och att han inspirerades bland annat av Pompeji.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
victoria-ao-3

Initiativtagaren, professor Anne-Marie Leander, berättade därefter om projektet där svenska arkeologer bedrivit ett större fältarbete i ett bostadskvarter i Pompeji, Insula V1 bestående av bland annat tre stora hus, en krog och en trädgård.

victoria-4-ao

Kronprinsessan invigde sedan utställningen genom att vara den första att träda in i bankiren Caecilius Iucundus “villa”.

Annons
victoria-ste

Läs mer om utställningen på hovets hemsida.

victoria-1-ste

Till utställningen har man lånat in föremål från Arkeologiska museet i Neapel och Pompeji. Idag onsdag ska kronprinsessan Victoria besöka Riga i Lettland, något vi givetvis återkommer till under dagen.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Patrik C Österberg/All Over Press

Annons
Annons