Kronprinsessan Victoria deltog i konferens på Medelhavsmuseet

Kronprinsessan Victoria deltog i konferens på Medelhavsmuseet
Annons

Kronprinsessan Victoria närvarade på morgonen vid en forskningskonferens på Medelhavsmuseet. Vi har en film från dagen här.

Kronprinsessan Victoria anlände prick klockan nio till Medelhavsmuseet där hon togs emot av Sanne Houby-Nielsen,fil.dr, överintendent Statens museer för världskultur, Suzanne Unge Sörling, museichef Medelhavsmuseet, Kristian Göransson, fil.dr, intendent Medelhavsmuseet, Frederick Whitling, fil.dr Svenska Institutet i Rom, Frederik Tobin, fil.mag.Uppsala universitet.

Den arkeologiske kronprinsen

Victoria deltog i den forskningshistoriska konferensen med titeln Svenskar vid Medelhavet – Den arkeologiske kronprinsen och svensk antikforskning i historiskt perspektiv. Kronprinsessan fick höra om sin farfarsfar, Gustaf VI Adolf, som ju var mycket intresserad av arkeologi.

Annons

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

httpv://youtu.be/8wZ1a8Up_SY

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria deltog i konferens på Medelhavsmuseet”

 1. Kate skriver: 31 maj, 2013

  Meningen med ett kunghus är att det ska göra reklam för Sverige påstås det. Men vilket sätt gör dem reklam när de besöker vanliga ställen i SVerige?

  Detta besöket är ju helt meningslöst och bidrar Victoria ens till något? Vad tjänar Sverige på ett sånt här meningslöst besök??


 2. Hege skriver: 31 maj, 2013

  Vad är det med de unga kungliga, och ångesten för minsta lilla urringning?


 3. Evelina skriver: 31 maj, 2013

  Men nej, det här var ingat lyckad outfit för kronprinsessan. Jag vill se färger! Inte ormskinn.


 4. mona skriver: 31 maj, 2013

  #1 Forskningshistorisk konferens Svenskar vid Medelhavet – Den arkeologiske kronprinsen och svensk antikforskning i historiskt perspektiv. Stockholm. Kopierat från Kungliga Vitterhetsakademien. Kronprinsessan är hedersledamot.
  Detta handlar om vår historia, nuet och framtiden bygger på historien så visst är detta viktigt för Victoria.
  Handlar ju om hennes farfar en mycket framstående arkeolog.
  Man ska inte uttala sig om man har fåt hela saken om bakfoten.


 5. Kate skriver: 31 maj, 2013

  Mona: Det är ett studiebesök som skolklasser också brukar göra Är detta verkligen rimligt att kungafamiljen får 128 miljoner för att gå på såna här så kallade studiebesök?

  Vad tjänar Sverige ppå att kungfamiljen gör såna här studiebesök?


 6. Amie Bovallius i sommarstugan i Borgholm skriver: 31 maj, 2013

  Nu får hon nog unna sig lite mammaledighet, vår hårt arbetade kronpinsessa!


 7. Christina Rudmarktina46 skriver: 31 maj, 2013

  Varför är alla alltid så elaka och negativa och så är vi upprörda över den nätmobbning som förekommer bland våra ungdomar. Ungdomarna gör som vi gör och inte som vi säger.


 8. PBoo skriver: 31 maj, 2013

  # 4 mona

  Helt rätt! Synd att inte fler förstår att en forskningskonferens inte är ett ‘studiebesök’ utan ett tillfälle att lära och dela kunskaper! Vårt lands historia är mkt viktigt, har du ingen historia går du skrämmande lätt vilse i både samtid och framtid. Att vara kultur- och historielös lägger grunden för osäkerhet o en känsla av att inte tillhöra bland många som inte har en självklar länk t historien. Om vi i Sverige istället värnade om och var stolta över vår historia, över vår utveckling, över våra bidrag i världen osv – då blir även de som inte har lika självklara anknytningar bakåt lättare en del av samhället – om det nu är det de vill, tyvärr ej alltid.


 9. Lisa Lusth skriver: 31 maj, 2013

  #4 och 8
  Alltid trevligt att läsa era inlägg, men sluta att lägga så mycket energi på alla gnällspikar. De går aldrig att omvända utan de triggas bara igång av att någon reagerar på deras önskemål om att hela livet ska gå i en enda gråskala! 🙂


 10. ines skriver: 31 maj, 2013

  Jag fattar inte det här tjatet om vad apanaget används till och vad man får i gengäld för det som kungahuset “kostar”. Om ni som alltid klagar bara kunde få en uppfattning av vad saker och ting kostar i världen så skulle ni förstå att ni får de här fantastiska representanter för ert land för en spottstyver! Det går inte att värdera ett representativt kungahus högt nog, och detta skulle ni inse senast om ni levde i ett land som inte har den här tillgången. Jag är övertygad att det är enormt viktigt för ett lands identitet att ha en enande figur i täten, någon som har en moralisk ledarskapsroll, någon som har en viss varighet även vid skiftande regeringar etc, någon som värnar om det historiska arvet och det som Sverige står för då vi lever i en tid med mycket förändring och utveckling. Allt detta är enormt värdefullt, och det kostar er svenskar en bråkdel (ca. 1,5%) av vad det kostat att bygga Berlins centralstation (för att ge en relation; om nu siffran som nr.5 stämmer).


 11. PBoo skriver: 31 maj, 2013

  #9 Lisa Lusth

  Tack! Ditt inlägg är helt klart mycket insiktsfullt och sant! Trevlig helg!


 12. Titti W skriver: 31 maj, 2013

  #1 Kate

  Du tycker inte kungahuset skall besöka “vanliga ställen”.

  Har du något förslag på ett “ovanligt ställe” som Victoria borde besöka?


 13. Sthlm skriver: 31 maj, 2013

  Lämpligt uppdrag för kronprinsessan att närvara vid denna konferens.


 14. mona skriver: 1 juni, 2013

  #5 Kate du borde gå in på hovets hemsida och läsa
  verksamhetsberättelsen. Av 128 milj. kr går hälften till
  Slottsstaten för att driva alla slott, byggnader osv.
  Den andra halvan är kungens anslag eller apanage.
  Allt kungafamiljen gör under året finns beskrivet i verksamhetsberättelsen.
  En president skulle för samma pengar göra samma
  saker. Du kan inte jämföra en forsknings konferens
  ‘med ett skolbesök. Victoria är heders medlem av
  kungliga vitterhetsakademin som anordnade konferens,
  På en forskningskonferens presenteras aktuell forskning.


 15. carla skriver: 1 juni, 2013

  Prinsessan Victoria i all ära, trevlig, skötsam och omtyckt, men varför oja sig över att “nu borde hon som är så hårt arbetande unna sig lite mammaledighet…” Hårt arbetande? Undrar isåfall vem man jämför med? De flesta småbarnsmammor får själva ta hand om sina barn, städa, tvätta, laga mat, sköta ett arbete, osv osv, och dessutom helt utan hjälp. Victoria har väl en hel stab som hjälper till med allt tänkbart, så varför göra henne ömkansvärd? Tror att det är en hel del ruter i henne, och att hon själv vet vad hon klarar av!


 16. Sthlm skriver: 1 juni, 2013

  Obegripligt att en vacker kvinna som Victoria envisas med att ha denna hemska bakåtkammade, åtsnörpta frisyr. Var blev mittbenan av.


 17. miayahoo.se skriver: 1 juni, 2013

  Kungahuset borde tänka mer på att hålla ner kostnader för kläder. Denna ormskinns mönstrad klänning (den är helt gräsligt tycker jag) är från modehuset Lanvin enligt Myroyals.För representation behöver man inte vara kläd alltid så dyrt och märkeskläder.En Lanvin klänning för besök till Medelhavs muséet verkar onödigt..


 18. AFia skriver: 1 juni, 2013

  Vad bidrog Victoria med på denna konferens….
  Höll hon några anföranden…
  Krav måste ställas..


 19. Maryou skriver: 1 juni, 2013

  Kate, det här var inte ett vanligt museibesök och Victoria måste delta vare sig hon vill eller inte. Noblesse oblige!
  mona, en president får inte lika mycket inkomster som svenska kungahuset får i apanage. Så, pengen för presidentens besök skulle nog bli mindre. Kungahusets medlemmar är ju så många och allas besök ska bekostas med apanage. Vårt statsskick är dyrare.


 20. Marguerithe skriver: 2 juni, 2013

  “10” Ines,
  En av de bästa kommentarer som skrivits här. Till övriga som gnäller: Läs denna kommentar och “tänk till en tid”.

  Med den korruption som breder ut sig i Sverige idag, (vi är på Rysslands nivå socialt) är det snart bara Kungafamiljen som lever värdigt och några vinstintressen finns aldrig i monarkier.


 21. PBoo skriver: 2 juni, 2013

  # 10 ines

  Superb kommentar! Fler skulle läsa om exv. Rysslands historia, om vad forskare skrivit om vad som skedde med sammanhållning m.m. när Tsar-familjen mördades, där syftet just var att splittra landet o kunna införa kommunismen, en ideologi som stått för de värsta massmorden i världshistorien! Blir än mer “fascinerande” när man sätter sig in i vilken bakgrund majoriteten av de högst uppsatta som genomförde kommunismen och skapade Sovjetunionen hade! Idag i Ryssland visar forskare också att Tsaren m familj “hyllas” igen, namnbyten pågått länge tillbaka t sin tsar/kunga-historia osv.


 22. Linnea skriver: 2 juni, 2013

  Läste i boken Kungens Adjutant av Ulf Björkman hur kung
  Gustaf VI Adolf ibland tog av egna sparade pengar,då inte apanaget
  räckte till. Han ville ogärna be om utökade resurser från staten!
  Så älskad denne gamle monark var av det svenska folket!
  Nej,inte för han hushållade med apanaget,utan för sin galanta,intelligenta,värdiga och vänliga persona. Han och drottning Louise, var för oss barn Det rara gamla paret,som vi älskade att se och läsa om i
  dåtidens tidningar och böcker.De var kungaparet,Med plikten framför allt som valspråk.Det mondäna kom med nästa Kung.Men det är en annan historia.


 23. Hilde skriver: 3 juni, 2013

  Kate
  Selvfølgelig skal kongeligheter besøke vanlige steder i Sveige. Hva skal de ellers gjøre?
  Se på de andre innleggene her. Stephanie av Monaco besøker et vanlig sted , et sykehus, Martha Louise besøker et vanlig sted -en skole. Camilla gjør det samme, kongen også.
  Merkelig kommentar.

  Gjøre reklame for Sverige gjør man ved statsbesøk og liknende og slike reiser er det bare et par av i året. Hva skal man gjøre i mellomtiden?


 24. AFia skriver: 3 juni, 2013

  10

  Hur vore det med en uppdatering om vilket värde de har i dagens samhälle och hurr de sköter sig och viktigast av allt lever de upp till de kravs som skall ställas…..
  För Sverige i Tiden…….
  Det historiska arvet kan skötas utan denna familj….och igen de föds till en position och titel!!!!! ………


 25. ines skriver: 4 juni, 2013

  nr. 24 AFia – Jag skrev min kommentar med tanke på nutiden och de förhållenden som råder idag. Det var just denna familjens värde i dagens samhället jag menade. Jag tycker personligen att kungahusets medlemmar sköter sig utomordentligt bra. Jag försökte faktiskt framhäva att folket inte har någon särskilt anledning att ställa ytterligare “krav” på dem hela tiden utan borde vara tacksamma för det arbetet som dessa människor utför för landet i alla fall, och i hela sitt liv, och under en utsatthet (inför pressen och offentligheten) som få av oss skulle klara av. Att de har en del förmånar som andra inte har (och som alltså som sagt inte kostar så dääär mycket heller) borde ses som rimlig kompensation, och i vissa fall rentav som nödvändighet för att kunna representera vilka är ju självaste meningen med att ha denna institutionen.


 26. AFia skriver: 4 juni, 2013

  25

  Vi har nog skilda åsikter om de lever i nutid eller det förgångna….
  Vad för krav har de på sig idag och hur lever de alla med tanke på För Sverige i Tiden….
  Varför i tid och otid tilltala varandra med titlar t.ex. …..
  Det är något förlegat och låter totalt onaturligt och ur tiden minst sagt…

  De har en hel del förmåner som vi andra betalar för och rimligheten i detta kan diskuteras och dessutom har de fötts till en position och titel som är förlegat och i grunden inte demokratisk….
  Rimlig kompensation…… även där är åsikterna isär…

  I princip är det synd om dom men detta skall inte vara en grund för att inte ställa krav på dem i deras utsatta position som du nämner…


 27. AFia skriver: 4 juni, 2013

  20

  Sista paragrafen är något underlig….
  Lever värdigt ….. tycker du…..
  Är det vördigt att tilltala varandra i alla situationer med titlar… eller att skicka ut hur familjen skall tilltalas när de besöker sina undersåtar….


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar