Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria: En fin födelsedag trots regnet

14 jul, 2011, 17:12 
Agneta Nisbeth
Annons

Regn och rusk – men massor av skratt. Kronprinsessan Victorias födelsedag, hennes 34:e, blev lyckad, trots att det öste ner från himlen.

Annons

Hundratals, för att inte säga tusentals, människor hade väntat i timmar. Med regnrockar, regnställ och paraplyerna uppfällda höll de god min, pratade och skrattade, trots att regnet stod som spön i backen.

– Det värmer så att ni har kommit hit, trots vädret, säger hon.

I 33 år

– Jag har aldrig varit med om något dylikt, sa Svensk Damtidnings fotograf Charles Hammarsten, som i år besöker Victoriadagen för 33:e året.

Nyponsoppa

Efter tre timmars köande kom en hovanställd ut med varm nyponsoppa till de väntande. En gest som givetvis värmde rejält.

Annons

Publiken

Men det var strax efter klockan 14 som publiken blev riktigt varm – då kom nämligen huvudpersonen själv, kronprinsessan Victoria, ut på den lilla grusplanen framför Sollidens slott.

Fyrfaldigt leve

Med sig hade hon, helt traditionsenligt, sin make, prins Daniel, mamma Silvia, och pappa kungen. Kung Carl XVI Gustaf tog givetvis ton först och sedan stämde resten in i ett fyrfaldigt leve.

Annons

Marinblå klänning

Därefter var det, i vanlig ordning, dags för “Ja må hon leva”. Kronprinsessan, idag iförd marinblå ny klänning, blekrosa kofta, blommor i håret och skyhöga YSL-klackar, tog Daniel i handen och sedan gick paret, också de med uppfällda paraplyer, ut i folkhavet för att ta emot blommor, grattishälsningar, teckningar, presenter och kramar.

Som vanligt tog sig både kronprinsessan Victoria och prins Daniel sig tid att gå fram till varenda en, skaka hand och ställa upp på fotografier.

Annons

– Åh vad glad jag är, sa kronprinsessan flera gånger.

Kalas på slottet

– Det värmer så att ni har kommit hit, trots vädret, fortsatte hon lyckligt.

Efter en och en halv timme i publikhavet var det dags att vända tillbaka och fortsätta kalasandet inne på slottet.

Fantastisk dag

Men innan hon steg in på Solliden sammanfattade hon dagen för Svensk Damtidnings Johanna Lejon:

– Det har varit en fantastisk dag. En fin födelsedag – trots regnet, sa hon och skrattade.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons