Kronprinsessan Victoria färgstarkast på Operan

Kronprinsessan Victoria färgstarkast på Operan
Annons

kronprinsessan victoria

Prinsessan Madeleine var bländande vacker.
Prinsessan Madeleine var bländande vacker.

Hela kungafamiljen fick en heldag tillsammans när riksmötets öppnande ägde rum. Dagen började med gudstjänst i Storkyrkan sen bar det iväg med häst och vagn till Riksdagshuset. Kvällen avslutades på Kungliga Operan där det bjöds på klassiska musikstycken och balett.

Annons

Kronprinsessan Victoria var den som stod för den färgglada tonen under invigningskonserten på Kungliga Operan igår kväll i samband med riksmötets öppnande. I en knälång lila klänning med matchande skor och scarf visade kronprinsessan god min, trots att hon inte fick tillbringa kvällen med födelsedagsbarnet, fästmannen Daniel Westling. Prins Carl Philip matchade sin syster med en mörk skimrande plommonlila slips.

Drottningens gröna val

Prinsessan Madeleine däremot hade gjort ett mera klassiskt och diskretare val för kvällen. I en guldbeige sidenklänning och svart aftonjacka var Madeleine som vanligt oerhört vacker. Drottning Silvia bar en favorit i repris, samma gröna dräkt som hon hade på Polarpriset 2004. Härligt när även kungahuset kör med återvinning och använder sina galablåsor om och om igen. Fortsätt med det gröna valet, drottning Silvia!.

Av Anna Frödell
Foto: Charles Hammarsten

Silvia bar en favorit i repris.
Silvia bar en favorit i repris.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

44 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria färgstarkast på Operan”

 1. Anna-Karin skriver: 16 september, 2009

  Snyggt att Carl-Philip matchar sin storasyster!


 2. Netaadika.bloggspace.se skriver: 16 september, 2009

  Snyggt Victoria men skorna skulle varit svarta, blir för mkt plommon/prune så här.
  Har Len gjort något åt sin hårfärg? Eller är det ljuset som gör att det ser mörkare ut?


 3. Gittan skriver: 16 september, 2009

  Varför väljer inte de kungliga damerna samma klänningslängd vid ett sådant här tillfälle…Vad är klädkoden ? Är det någon som vet ? Silvia ser ju “för klädd” ut jämfört med Victoria…Hade Madeleine också kort ?


 4. Anna skriver: 16 september, 2009

  Victoria borde valt annan färg på scarfen. Det blev lite för mycket lila..
  Annars var alla fina.


 5. Gittan skriver: 16 september, 2009

  Lollo….Vad har Victoria i halsen ? Kanske privat…Men jag har inte sett det tidigare på Silvia eller henne… Eller är det bling….?


 6. Bjørg skriver: 16 september, 2009

  Hvorfor får ikke Daniel være med


 7. LOTTA skriver: 16 september, 2009

  Ság ni riksdagens öppnande. Svart rakt igenom pá Kungafamiljen. Det ság ut som om de var pá begravning. Madeleine hade t o m sorgflor.


 8. Natasha skriver: 16 september, 2009

  Hi Ladies,
  Tänkte först skicka min kommentar… men hittade denna info…
  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1210814/Lizzie-Millers-Glamour-magazine-shoot-How-models-picture-shook-world-flabby-tummy-all.html
  We are the best… oavsett vilka klänningar, skor, hattar,mm vi har 🙂 och oavsett vår ålder !!! Nu går jag och tar en STOR bit kaka 🙂
  PS. Hoppas att länken fungerar…


 9. Netaadika.bloggspace.se skriver: 16 september, 2009

  Tack för länken Natasha, den här bilden finns ju överallt nu, men visst är vi bäst: Just the way we are!
  Men ta bara EN kaka, i alla fall…. 🙂


 10. sofia skriver: 16 september, 2009

  Ja det blev lite för lila inte sant. Viktoria borde också tänka på att inte vända profilen till, profilbilder på henne är inget snyggt.


 11. Irena. skriver: 16 september, 2009

  Detta är den nya taktiken, och den liknar på pricken Monacos: Syskonen ärver tronen (Victoria blir regent men vem som helst av dem skall kunna rycka in), och vem de gifter sig med är inte så viktigt…Intressant. Och klokt, tror jag. Någon “däruppe” (på slottet) tänker.


 12. Anna skriver: 16 september, 2009

  Är det fler än jag som tycker att Victora på den översta bilden är väldigt lik sin mormor, Alice Sommerlath? Det är något över kindbenen och munnen…

  F ö är jag trött på att ALLT Madeleine gör och säger höjs till skyarna, medan många verkar vilja hitta fel på Victoria. Systrarna är väldigt olika utseendemässigt – en är mörk och sydländsk och en typiskt nordiskt blond och sval – och kanske har de – som många syskon – vitt skilda temperament och personligheter. Det kan förklara stilskillnaderna mellan dem. Obs. att jag, till skillnad från många andra, inte hittar något fel på Victorias klädsmak eller -stil. Jag tycker att hon ser mycket bra ut och har underbart vackra färger i sig själv. Hennes utstrålning är också fantastisk. Jag förstår uppriktigt sagt inte varför så många verkar vilja hitta fel på allt hos henne, från hennes frisyr till hennes kläder, medan Madeleine alltid hyllas som en stilikon och beskrivs som fantastiskt vacker. Jag tycker faktiskt att Victoria är oerhört underskattad, och undrar ibland hur hon orkar läsa om sig själv i mindre smickrande ordalag i pressen, samtidigt som lillasyster verkar vara ofelbar…


 13. Lollo skriver: 16 september, 2009

  och så kommer jag med samma fråga som vanligt, finns det större bilder på victorias och silvas smycken?


 14. Mars skriver: 16 september, 2009

  Hej!
  Jag tycker att Victoria är en fantastik naturlig skönhet. Visst har hon en blonderad vacker lillasyster. Men, varför blondera håret så mycket Madeleine?


 15. Gittan skriver: 16 september, 2009

  Lollo /13…Såg du min fråga till dig härovan nr. 5…?


 16. Mars skriver: 16 september, 2009

  Gardiner på Silvia igen…?


 17. Lollo skriver: 16 september, 2009

  Hej Missade den totalt, verkar vara ny , jag tror inte att den är äkta, jag hoppas att det ska komma nån närbild så att man kan se utförandet


 18. Natasha skriver: 16 september, 2009

  Neta,
  det blev två bitar… kunde inte låta bli… 🙂 njöt av härlig värme (Indian summer here now!) och en bit kaka med kaffe på terrassen… nu blir det en x-tra promenad med vovve ikväll…
  Victoria behöver en bra stylist (som själv har SMAK!)- den saken är klar! Den här outfiten är en ren katastrof, tycker jag… inspirerad av Löfbergs Lilla ?


 19. Netaadika.bloggspace.se skriver: 16 september, 2009

  Natasha, det brukar bli två bitar 🙂 När du säger det här om outfiten så var jag tvungen att titta en gång till och ja, du har rätt, det är inte så lyckat…särskilt skorna, dom är värst. Men drottningens gardin (som någon har kallat hennes klänning) är ännu värre….både tyget, färgen och modellen.


 20. Amanda skriver: 16 september, 2009

  Madeleine slår fortfarande Victoria med hästlängder.


 21. Netaadika.bloggspace.se skriver: 16 september, 2009

  Just det Amanda. Är du den Amanda som är ett av dom intelligenta barnen? Ser ingen länk till din blogg. Har du slutat, eller är detta en annan Amanda?


 22. Christina Helsinki skriver: 16 september, 2009

  Tittade på bilden i profil av Madeleine, vid riksdagens öppnande.

  Otroligt vad hon påminner om Kungens mamma, prinsessan Sibylla. Sval och elegant.

  Victoria och hon är nog som natt och dag, men det betyder inte att det skulle vara till nackdel för Victoria. Det är endast det där halvthysteriska flabbandet som gör att hon kanske verkar litet fjållig på bilder.

  Victorias färger är helt underbara, men var finns stylisten? Se på Victorias stylist i sista numret av tidningen. Om man ser ut som Tina Törnqvist själv så kan man nog inte vänta sig underverk av uppdraget.


 23. Martin skriver: 16 september, 2009

  Trollet dar sade Du ett ord det ar ju helt ratt Madeleine ar valdigt lik Sibylla
  tack for kommentaren!!


 24. Natasha skriver: 16 september, 2009

  Christina Helsinki,
  … det var det jag menade… alltså stylisten… tell me who your friend is and I’ll tell you who you are… trist 🙁 Man säger: “Dressed good – feel good”. Jag har en känsla att det är Victoria som försöker att anpassa sig till den nya stilen (som dikteras av någon annan… och hon kanske inte känner sig bekväm i den? or probably not yet?) fast det borde vara tvärtom. Man måste alltid hitta EGEN stil. Som Chanel sa en dag: “Mode kommer och går, det som stannar är stil” (or something like that… don’t remember exactly)


 25. Irena. skriver: 16 september, 2009

  Jag hade lovat migsjälv att sluta upp med att kommentera svenska kungadamers klädsel, men det är hattarna; Snälla vem? är skyldig?
  Annars har jag inget att anföra mot damernas utséenden. Utom att de äger en gravlik frappans. På Riksmötet. Operan vägrar jag att lägga mig i.


 26. Martin skriver: 16 september, 2009

  Irena helt ratt man skall aldig lagga sig under en opera 🙂


 27. Irena. skriver: 16 september, 2009

  Men man kan lägga sig brevid eller bakom flötet, kanske? Nej, du har rätt; Att ligga ned mitt i en högtravande aria, det är dålig stil!


 28. Martin skriver: 16 september, 2009

  bakom trollflojten menade Du…??


 29. Irena. skriver: 16 september, 2009

  Nädu, den hugger jag inte på, Svensk DAMtidning heter det här…


 30. signesigne skriver: 16 september, 2009

  Viktoria är mycket vacker och klänningen är jättesnygg.
  Jag reagerade också på Lens hår precis som du NETA.det är ju hemskt om hon färgat det hoppas det är fotoblixtrarna som är orsaken.Lens klänning va för mörk. Prcis som de hade spökat ut sig vid öppnadet där alla hade svart.Det var så trist att se detta “begravningsfölje”
  C-P va så uttråkad så han somnade det finns en bild i Aftonbladet.
  viktoria ser också väldigt uttråkad ut på gränsen att se ledsen ut. Men är det så konstigt när Daniel hade födelsedag och viktoria var tvungen att vara med.


 31. Martin skriver: 16 september, 2009

  Signe o ni andra som jag nyss sade pa annan plats:
  svensk politisk debatt kan ju fa vem som helst att somna in….nej tacka vet jag det engelska underhuset
  http://www.youtube.com/watch?v=s3J9qbBS3fE


 32. Mars skriver: 16 september, 2009

  Men hur kan ni tycka att ett överblonderat hår på Madeleine är fint? Visst, Victoria borde kanske ha varit lite mer stillsam i sitt val av färg på Operan. Åtminstone inte alla attiraljer i samma trendiga lila färg. Det blev lite too much.
  Men erkänn att hon är oerhört vältränad i jämförelse med sin syster!


 33. Netaadika.bloggspace.se skriver: 16 september, 2009

  Mars, hon är FÖR vältränad. Snart ser hon ut som en sovjetisk kulstöterska.


 34. Martin skriver: 16 september, 2009

  hehe Neta Du ar i toppform idag liksom Trollet 🙂


 35. Martin skriver: 16 september, 2009
 36. Mars skriver: 16 september, 2009

  Nej – det är ju det hennes syster snart gör! Hälsan själv, inga droger och inga plufsiga armar…..


 37. Gittan skriver: 16 september, 2009

  Helt plötsligt slog det mig…Är Carl-Philip ovanligt kort ? Han ser ju ut att vara i Silvias längd…Har uppfattat honom som längre tidigare…


 38. Mars skriver: 16 september, 2009

  Typ 175…


 39. Netaadika.bloggspace.se skriver: 16 september, 2009

  Man tackar för presenten. Kul och lite nostalgiskt med Sean Connery…


 40. anita löfquistvetej skriver: 16 september, 2009

  Häller fullständigt med nr.12
  Monarki trots allt


 41. Martin skriver: 16 september, 2009

  det var a propos Ditt inlagg nummer 33 alltsa 🙂


 42. Karin skriver: 16 september, 2009

  Flott Victoria og utrolig kjedelig Silvia.


 43. hilde skriver: 17 september, 2009

  Bjørg # 6

  Hyggelig at det er flere nordmenn som skriver her.
  Daniel (og Jonas) må nok vente til de er gift før de kan være med. Men akkurat på tirsdag tror jeg nok at de synes det var helt ok. Champions League har begynt igjen og for to fotballinteresserte gutter var det nok helt ok å være hjemme.


 44. Estella skriver: 18 september, 2009

  Jag tycker att Maddes stil är kopia av Mette- Marit eller så har dom bara samma samma smak. Vicktoria snor prinsessan Marys stil med till mkt sämre version. Mary hade samma fårg modell frn Prada när hon var på Thailand besök innan dessa hade Vickan Williamsson men till en förfärlig slutresultat till skillnad frn Mary. De så synd för Victorias stylist kopierar rakt av Marys stil Om man tar en titt sen när Vickan började ändra stil efter Marys tid som kronprinsessa. Jag vet inte men kanske våran kronprinsessa ser up till Mary.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar