Kronprinsessan Victoria färgstarkast på Operan

Hela kungafamiljen fick en heldag tillsammans när riksmötets öppnande ägde rum. Dagen började med gudstjänst i Storkyrkan sen bar det iväg med häst och vagn till Riksdagshuset. Kvällen avslutades på Kungliga Operan där det bjöds på klassiska musikstycken och balett.

Kronprinsessan Victoria var den som stod för den färgglada tonen under invigningskonserten på Kungliga Operan igår kväll i samband med riksmötets öppnande. I en knälång lila klänning med matchande skor och scarf visade kronprinsessan god min, trots att hon inte fick tillbringa kvällen med födelsedagsbarnet, fästmannen Daniel Westling. Prins Carl Philip matchade sin syster med en mörk skimrande plommonlila slips.

Kronprinsessan Victoria 2009

Drottningens gröna val

Prinsessan Madeleine däremot hade gjort ett mera klassiskt och diskretare val för kvällen. I en guldbeige sidenklänning och svart aftonjacka var Madeleine som vanligt oerhört vacker. Drottning Silvia bar en favorit i repris, samma gröna dräkt som hon hade på Polarpriset 2004. Härligt när även kungahuset kör med återvinning och använder sina galablåsor om och om igen. Fortsätt med det gröna valet, drottning Silvia!.

Av Anna Frödell

Foto: Charles Hammarsten