Kronprinsessan Victoria firades av Daniel och folket

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling på borggården.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling på borggården.

Blommor, hurra-rop och gratulationer. Kronprinsessan Victorias namnsdag blev en riktig fest. Det bästa av allt? Att Daniel var med!

Strax efter klockan 12 på förmiddagen kom kronprinsessan Victoria gående från kungliga slottet, ut på borggården. Med en vacker rosalila volangkappa, höga klackar och en enkel hästsvans såg hon strålande ut. Flera hundra människor hade samlats utanför slottet för att fira kronprinsessans namnsdag och Victoria vinkade glatt till dem alla.

Drottning Silvia och Daniel Westling.

Drottning Silvia och Daniel Westling.

Tätt bakom henne gick mamma drottning Silvia och Daniel Westling, båda klädda i matchande brunt. Livgardet och arméns musikkår spelade kronprinsessan Victorias festmarsch och publiken hurrade. Därefter vankades det blomsterutdelning.

Kronprinsessan Victoria tog sin Daniel i handen och tillsammans kryssade de fram längs åskådarraden och tog emot gratulationer, hälsningar och blommor. Särskilt glad blev Victoria över att träffa de många dagisbarn som samlats för att äntligen få se en livs levande sessa. De uppvaktade med teckningar och små grattis.

– Tack så mycket, åh vilken fin, skrattade Victoria och tog barnen i hand.

Daniel höll sig lite i bakgrunden.

– Jag står här jag, deklarerade han och log mot Victoria.

Hand i hand gick de sedan in i slottet för att, tillsammans med drottning Silvia, fortsätta namnsdagsfirandet med tårta.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella