Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria förvandlad på bilden – tydliga förändringen i ansiktet

14 jun, 2023, 12:00 
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria visar upp en ny look: så här har vi aldrig sett henne förut.

Annons

Kronprinsessan Victoria är känd för sin stora empati. Alla som pratat med henne vittnar om att hon är extremt inkännande, att hon alltid tar sig tid att sätta sig in i den andres situation.

Och nu har hon tagit detta till nästa nivå.

Rios äventyr med Victoria – stjäl showen!Brand logo
Rios äventyr med Victoria – stjäl showen!

Kronprinsessan Victoria på märklig bild

Tidigare i år var Victoria på fritidsgården Synpunkten för ett officiellt besök. Den drivs av föreningen Unga med Synnedsättning Stockholm. De har en formell koppling till Victoria, eftersom de har fått stöd från hennes fond.

Personerna på Synpunkten hade förberett en väldigt speciell upplevelse för Victoria. För att hon skulle få en känsla för hur det är att leva med en synnedsättning fick de henne att sätta sig på en ögonbindel. Därefter fick Victoria pröva på att rosta ett bröd. En enkel handling om man har full syn – inte lika lätt med en bindel för ögonen.

Annons

– Jag skulle säga att det är en tankeställare och det är därför jag har valt att komma hit, säger Victoria efter besöket, som skildrats på Synskadades riksförbunds hemsida.

Victoria var väldigt nöjd med experimentet.

– Jag tänker att just det där att få en ökad förståelse för hur det är att fungera i vardagen, det är så mycket man tar för givet och inte ens reflekterar över, säger hon.

"Strålande resultat"

Vår framtida drottningen fick även operera en het mackgrill, med bara känseln som vägledning. Hon fick också smaka på de färdiga mackorna.

– Strålande resultat skulle jag kunna säga, säger Victoria.

Att våga göra en rostad macka var faktiskt temat för den här specifika dagens möte på fritidsgården. Synpunkten håller regelbundet i möten för ungdomar med synnedsättning, och varje möte har ett tema.

– Det är en av veckans höjdpunkter då man får chansen att dels träffa andra synskadade, då är man lite mer på lika villkor, säger Wendela som är en av deltagarna.

Annons