Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria fyller år – kungahusets märkliga firande

14 jul, 2023, 07:17 
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria fyller år – men kungahuset väljer att publicera en gammal bild.

Annons

Kronprinsessan Victoria fyller år! Victoriadagen är här – en högtidsstund för alla kungaintresserade.

Det verkliga firandet sker senare på dagen, med en konsert på Borgholms slott. Men traditionen stipulerar också att kungahuset lägger upp en bild på Victoria på sina officiella konton på de sociala medierna – tillsammans med en gratulation.

Oväntade födelsedagskuppen – se Victorias reaktion!Brand logo
Oväntade födelsedagskuppen – se Victorias reaktion!

Kronprinsessan Victorias födelsedag – hovets märkliga firande

"I dag firas H.K.H. Kronprinsessans 46-årsdag. Under dagen uppvaktas Kronprinsessan på Öland, där födelsedagen firas. Kronprinsessan med familj kommer ut från Sollidens slott strax efter kl. 16.00 för att ta emot gratulationer. Kronprinsessfamiljen färdas i kortege genom Borgholm med start kl. 16.30", skriver kungahuset i hälsningen.

Annons

Men själva bilden är faktiskt något av en besvikelse. Det är nämligen en gammal bild, som kungahuset publicerade redan ifjol. I stället för att ta en ny bild har hovet gått in i fotografen Linda Broströms arkiv och hittat ett officiellt födelsedagsfoto.

Men visst är det en vacker bild. Victorias födelsedagsklänning är från ett av hennes favoritmärken, By Malina. Prislappen ligger på närmare 4500 svenska kronor.

Victoria älskar By Malina

Victoria har en stark relation till By Malina. Hon har tidigare burit plagg från märket på bland annat prins Oscars dop, Victoriadagen 2020 och på ett av countrydrottningen Jill Johnsons uppträdanden.

Annons