Kronprinsessan Victoria ger tydligt besked om Daniel

Kronprinsessan Victoria ger tydligt besked om Daniel

Prins Daniel väckte mångas oro förra veckan. Men nu kan vi andas ut.
Se kronprinsessfamiljens hälsning – Estelle önskar glad första advent!
Slå på ljud

Prins Daniel har omgärdats av orosmoln den senaste tiden. Allt sedan hovet skickade ut ett pressmeddelande förra veckan.

"Onsdagen den 25 november satte sig DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia i karantän efter att de uppvisat sjukdomssymptom och därefter konstaterats smittade av covid-19. Prinsparet uppvisar lättare influensasymptom, men mår efter omständigheterna väl. Omedelbart efter insjuknandet satte sig Prinsparet i karantän i hemmet tillsammans med sina barn", skrev hovet.

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

Beskedet – prins Carl Philip och prinsessan Sofia har corona

Det här beskedet påverkade fler än prinsparet. Familjemedlemmarna träffade nämligen varandra förrförra fredagen, när de alla var på begravningen för drottnings Silvias bror Walter Sommerlath. Däribland Daniel, som ingår i riskgruppen på grund av sina njurbesvär.

"Smittspårning är inledd under överinseende av den Kungl. Familjens livmedikus. DD.MM. Konungen och Drottningen samt DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel, som ingår i smittspårningen, kommer under torsdagen att testa sig", skriver hovet i pressmeddelandet.

Daniel blev testad för viruset och provsvaret kom tillbaka negativt, tack och lov. Daniel var också snabb med att visa att han inte kände av några symptom. Samma dag som testet utförde han minst två digitala uppdrag vid kronprinsessans sida.

Daniel och Victoria lyssnade uppmärksamt när polismästare Stefan Sintéus och polismästare Mattias Sigfridsson berättade om Malmö-polisens kamp för att få bukt med gängvåldet.

"Prins Daniel mår bra"

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Prins Daniel ser ut att må finemang!

Och i helgen dök Daniel återigen upp. Han satt på plats när kronprinsessfamiljen skickade en julhälsning till svenska folket och hade dessutom tilldelats ett hedersuppdrag: att tända adventsljusstaken.

Men det är inte bara vi som är lite extra oroliga för Daniel under pandemitiderna. Drottning Silvia har tidigare beskrivit hur hon känner kring sin svärson i krisen.

– Många har underliggande sjukdomar och de måste vara extra försiktiga. Tack och lov vet jag att både prinsessan Christina och prins Daniel mår bra, har Silvia sagt till Aftonbladet.

LÄS MER: Paret Westlings relation till kungafamiljen – så är den egentligen