Kronprinsessan Victoria glatt överraskad av folkhavet i Tumba

Kronprinsessan Victoria glatt överraskad av folkhavet i Tumba
Annons

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria styrde kosan mot Tumba centrum efter lunch och där hade massor av människor samlats för att få sig en skymt av kronprinsessparet.

Det blev en stjärnspäckad lunch för kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Hågelbyparken igår. Såväl Carola Häggkvist och Dogge Doggelito som Ara Abrahamian – Botkyrkaprofiler alla tre – fanns med bland lunchgästerna. Men dit var pressen inte bjuden så därför har vi inga bilder från tillfället.

Uppsluppen stämning

– Det var en väldigt trevlig lunch med uppsluppen stämning. Daniel och Victoria var så glada och intresserade, berättar en av gästerna för Svensk Damtidning.

Upplevelseanläggning

Daniel och Victoria fick ta del av planerna på en familjepark i Hågelby, en upplevelseanläggning med massor av aktiviteter, innan kosan styrdes mot Tumba centrum där massor av människor samlats för att få sig en skymt av kronprinsessparet.

Folkhavet i Tumba

Till och med kronprinsessan som är så luttrad blev glatt överraskad av folkhavet som mötte dem i Tumba.
– Oj, man blir ju helt överväldigad, sa Victoria.

Folkmusik från hela världen

I Tumba fick kronprinsessparet bland annat lyssna till Botkyrka Rutanorkestern som består av sju barn i åldrarna 12-14 som spelar folkmusik från hela världen. Och de såg förstås riktigt glada ut när de fick fint beröm från Daniel och Victoria.

Kafferosteri

Botkyrkabesökets sista punkt denna tisdag var en visit på kafferosteriet Johan & Nyström i Tullinge, Sveriges färskaste kafferosteri som grundades så sent som 2004.

Annons

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria glatt överraskad av folkhavet i Tumba”

 1. Pärlan skriver: 16 mars, 2011

  Nu är vi där igen. Paret är vuxna personer och Viktoria är glad för Daniel, men måste hon hålla honom i handen, när de representerar. Daniel kan nog stå på egna ben.
  Det är ju representation och inte en privat tillställning. Jag kan absolut inte tänka mig att det är ett PR trick.


 2. allegra skriver: 16 mars, 2011

  Härliga bilder – gissar det är Charles Hammarsten eller?


 3. April skriver: 16 mars, 2011

  Och vad är det för fel på att människor visar att de älskar varandra och mår bra i varandras sällskap? Det vore ju annorlunda om Victoria gick och “släpade” en motvillig Daniel efter sig. Men här går man med ett brett leende sida vid sida och ser glada,stolta och lyckliga ut. Inget att missunna någon, tycker jag.
  Förövrigt är det välkommet med ett trendbrott i den stela hovetiketten. Vem har någonsin sett Silvia och Carl-Gustaf lyckligt leende hand i hand?


 4. Observant skriver: 16 mars, 2011

  #1
  Du får nog vänja dig eller sluta granska bilderna.

  Som detta kronprinsesspar uppträder får de nog räkna med att folk vill möta dem överallt. Självklart ska de ta på varandra om de känner för det – jämför gärna med kronprinsparet i Norge. Så otroligt många representationsuppdrag som V&D har är det väl underbart att se att de då och då rör vid varandra. På de allra flesta bilder gör de det inte.


 5. Anita Kuusela skriver: 16 mars, 2011

  Tycker att det är bara gulligt när dem håller varandras händer, det är tecken på kärlek.


 6. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 16 mars, 2011

  Vilket fall som helst,Tumba!Vilken exostiskt plats! Får Victoria o Daniel aldrig äta sin lunch ensamma? Trist!


 7. Anneli skriver: 16 mars, 2011

  #1,

  Jag håller med. Jag är dödstrött på alla dessa bilder där de beter sig som förälskade tonåringar och inte ett kronprinsesspar på 30+ som representerar den institution som monarkin utgör. Den senaste tiden har det dessutom sett ut som Victoria mer eller mindre drar Daniel med sig, som för att ingjuta mod i honom…jag kan förstå att allt känns ovanligt och överväldigande för Daniel så här i början, men någon gång måste han lära sig att stå på egna ben och hitta sin egen roll. Skall hans fru hela livet leda honom vid handen?


 8. Regina Lindholm skriver: 16 mars, 2011

  Lägg av Pärlan! Har du faktiskt ingenting annat att gräma dig över här i livet?? Tycker omåttligt synd m dig.


 9. Daisy skriver: 16 mars, 2011

  #1 Jag har en annan uppfattning; tycker det är bara skönt.

  #2 Foto: Charles Hammarsten


 10. kerstin skriver: 16 mars, 2011

  Ett ungt, fräscht och modernt kungligt par. Och populära hos alla åldrar. Får för min del gärna fortsätta “hålla handen” ibland. Kanske dags att för nya den ålderdomliga , strikta kungliga etikettsboken.?


 11. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 16 mars, 2011

  Ser att jag stavade fel.Exotiskt. ska det ju vara.Men va fick dom till lunch?Tumba är en fattig kommun så det blev väl blodpudding?


 12. Sollan skriver: 16 mars, 2011

  #1.
  #7.
  Titta på bilderna av Haakon och Mette-Marit de håller också varandra i handen, kramas och pussas offentligt men det tycker ingen det är något fel på och de har ändå varit gifta i många år.
  Varför klandrar ni Victoria och Daniel?


 13. Marie skriver: 16 mars, 2011

  Jag tycker faktiskt att många här som utgjuter sig över hur gulliga och söta Victoria och Daniel är när de håller handen, pussas osv är ganska löjliga. De är på jobb. Vad skulle ni säga om läkare och sjuksköterskor höll på så på sjukhusen, eller lärare på skolorna, bara för att de är gifta med varandra och råkar jobba på samma arbetsplats? Håller ni själva på så? De är vuxna människor, de är födda till resp har gift sig till ett arbete och har därmed hängande representationsplikter. De är inte där för att vara gulliga, söta eller andra adjektiv som är vanligt förekommande här. Och man kan vara förälskad i en människa utan att jämt och ständigt demonstrera det. Jag har ingenting emot kronprinsessparet, tvärtom -jag tycker att de gör ett bra jobb och unnar dem all lycka tillsammans. Särskilt hoppas jag att Daniel hittar sin roll i sammanhanget och växer in i den. Men jag tycker att alla som hänger upp sig på deras gullande faktiskt nedvärderar dem som människor och representanter för monarkin. Det känns nästan som om de är någon sorts dockor med främsta uppgift att vara dekorativa.


 14. signe skriver: 16 mars, 2011

  De som ständigt påpekar att det ser löjligt ut när Daniel och Victoria håller handen eller pussas-klänger på varandra offentligt är nog bara avundsjuka för att de inte sjäva vågar göra så när svärmor el.släktingar-vänner kommer på besök. Kolla in övriga kungahus så gör de yngre kungliga som är i Vickans generation på samma sätt. Tycker det är jättebra att även kungligheter idag vågar visa sin kärlek öppet. Heder åt er Victoria och Daniel bara fortsätt -strunta i alla gnällspikar.!


 15. irene björkeroth skriver: 16 mars, 2011

  är det ingen som tänkt på att om Victoria håller Daniel i handen så är den så att säga upptagen och han behöver inte avkrävas en handskakning med alla runtomkring, det tror jag är en klok manöver med tanke på att han är infektionskänslig…..så sluta ni med att klaga på detta, för övrigt så vill nog Victoria också att han ska känna sig trygg med honom….jag skulle inte vilja byta!


 16. Forestlady skriver: 16 mars, 2011

  Vi människor är ju faktiskt olika, det visar ju inte minst den här sidan. Var och en – kunglig eller inte – måste ju få göra som den vill. Om Victoria och Daniel vill ha ständig kroppskontakt så tolkar jag det som att dom gillar varandra skarpt. Utmärkt, fine with me. Andra vill kanske inte ha det så, också fine with me. Vad är problemet?


 17. Gitte skriver: 16 mars, 2011

  Denne rundrejse i Sverige fra øst til vest og syd til nord,
  som Victoria og Daniel foretager, er vel også en præsentation
  af prins Daniel for det svenske folk ?
  Den prins som hun takkede folket så varmt for at have givet
  hende – så er det da meget naturligt, at hun viser hvor lykkelig
  hun er, når hun er ude blandt “giverne” !


 18. Marie skriver: 16 mars, 2011

  15#

  Och vad ska Daniel göra när han ute på egna uppdrag? Ha handen bandagerad…?


 19. Sthlm skriver: 16 mars, 2011

  # 13 Marie
  Gulligt med kärlek på jobbet!

  Att kronprinsessparet tar på varandra är väl fullt normalt. Allt annat skulle vara konstigt. Nu gör Kate och William på samma sätt. De har helt uppenbart tagit efter V&D.
  Jag och min make är också arbetskamrater och självklart visar vi vår kärlek även på jobbet.


 20. nea skriver: 16 mars, 2011

  Om du skall ha ett viktigt föredrag för högsta chefen i din organisation, skulle du bli glad om han vänslades med sin fru under tiden du berättar/förevisar?

  De flesta människor på en arbetsplats avhåller sig från att vänslas med en kollega som råkar vara äkta make/maka av den enkla anledningen att det skulle anses vara väldigt oprofessionellt (och direkt nedvärderande mot den som skall hålla presentationen).

  Och jo, MM vänslas också för mycket (tar bort fokuset från representationen) – som tur är gör hon inte det ständigt och jämt utan mest i mera “halv officiella” stunder. Victoria däremot klänger på sin motvillige make så till den milda grad att man undrar om hon alls är kapabel att stå upprätt utan att hålla i honom…


 21. Alexandra "Midnattsol" skriver: 16 mars, 2011

  20# Klockrent! Precis så har jag också tänkt. Hade jag varit tillsammans med en arbetskamrat så hade jag inte klängt på honom under arbetstid.. Det hör till etiketten Därmed inte sagt att man behöver vara iskall heller. Se på Felipe och Letizia. Varma blickar kan räcka för att visa vad man känner. (För vår Kung och Drottning stela framträdande är väl inte heller att sträva efter.. Och vi vet ju numera varför de varit så stela genom åren..)


 22. Eva-Marianne skriver: 16 mars, 2011

  Men OJ vad ni håller på med era skriverier!! Världen behöver KÄRLEK, är det så konstigt att två människor gillar varandra……

  Fina levande representanter för Sverige. Denna mänskliga VÄRME de utstrålar tycker jag vi ska glädja oss åt!!


 23. signe skriver: 17 mars, 2011

  “18”Marie
  rolig replik….men samtidigt lite knäpp = sjuk humor


 24. Inga-Lill skriver: 17 mars, 2011

  Tycker det är trist att den strålande Victoria numera alltid ser ut att vara på begravning!Svart/vit klädsel överallt.Vistt nej,en fin röd kappa hade hon häromdagen och en brun mockajacka men det var också de enda färgerna sedan nobelfesten.
  Men det har säkert en orsak…


 25. [email protected] skriver: 17 mars, 2011

  #18.. om man kan minimera handskakningar med alla möjliga sorters människor, så har det betydelse för hälsan, gäller även dig och mig…..men självklart kan man inte alltid komma undan med denna hälsningssed, det fattar väl både du och jag?
  om vi bodde i en annan kultur räckte det exvis med en bugning alternativt med en hand på bröstet, ingen dum idé!


 26. sonja skriver: 17 mars, 2011

  Danilel gjør Vicktoria lykkelig. Det kan vel alle se, Att hon holder han i handen er vel for att han også skal føle seg tryg . Det er vakkert å se.


 27. Agnetha skriver: 17 mars, 2011

  Härligt att kronprinsessparet vågar visa sin kärlek, det inspirerar säkert många.Jag blir bara glad att se dem.Dem är ju inte stela av sig och är bra på att representera Sverige det kan vi vara stolta över.


 28. Beatrice skriver: 17 mars, 2011

  Kronprinsessan Victoria hävdade starkt sin integritet under alla år som föregick förlovningen och giftermålet;
  samtliga frågor som ställdes angående Daniel besvarades med ett resolut;
  – Det är privat. Det …[privatlivet]… bör respekteras som sådant.

  Hon drog, liksom sina föräldrar, en skarp gräns mellan sitt privatliv och sin offentliga roll.
  En självklar inställning som präglades av värdighet och professionalism – ett absolut måste för hennes yrkesgrupp.

  Varför hon nu totalt har ändrat inställning och varje gemensam representation tillsammans med maken är en offentlig uppvisning i det som just borde tillhöra privatlivet är ett mysterium.

  Victorias och Daniels uppdrag är att företräda Sverige – inte RFSU eller ens sig själva och sin kärlekssaga, hur romantiskt man än vill få det till.
  Det handlar om arbete och inte en romantisk film a lá Hollywood.

  Som ambassadörer för vårt land, som dyrt skolats i diplomati och korrekt beteende skall de vara säkra i sin yrkesroll och inte klamra sig fast vid varandras extremiteter i tid och otid.
  De skall ju föreställa vuxna och inte småbarn.

  Det finns nog tid i kalendern för kärlek och ömhetsbetygelser vid lediga stunder i det privata och det är där det hör hemma.


 29. Forestlady skriver: 17 mars, 2011

  Men snälla nån, det handlar om människor inte stela marionetter. Tycker det är bra att det stela protokollet mjukas upp med lite mänsklighet.
  Tycker dessutom inte att det inkräktar på den s.k. proffsigheten. Det kanske helt enkelt är ett sätt för dem att stå ut med den offentliga rollen.
  När man betänker deras liv och vilkor får man tacka Gud för sin enkla härkomst.


 30. Gita ALICANTE skriver: 17 mars, 2011

  Absolut inget som stör att Viktoria och Daniel håller varandras händer eller ger varandra en puss.
  Härligt att se den fina värme som finns mellan dem.

  Om de aldrig skulle visa denna värme utåt så skulle många undra;
  HUR ÄR DET MED KÄRLEKEN MELLAN DEM?

  Hoppas att KRONPRINSESSPARET fortsätter visa sina känslor även i fortsättningen.


 31. signe skriver: 17 mars, 2011

  ” 24″ Inga-Lill
  Att ha svart kan dölja väldigt mycket runt magen………???
  Men jag håller med dig det är ingen rolig färg.Victoria brukar ju vara väldigt färgglad i sin klädsmak.


 32. Irene skriver: 17 mars, 2011

  Låt dem hålla händerna på sina gemensamma uppdrag, men när skall de börja leverera?
  Det har snart gått ett år sedan brölppet och vi har ännu inte ens fått något prel.. leveransbesked.


 33. Josephine skriver: 18 mars, 2011

  Zapp!

  Oj, så välformulerat och mitt i prick Beatrice!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar