Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria hedrade minnet av klasskompisen Tobias

09 maj, 2018, 10:00 
AvAmanda Lundin
I går närvarade kronprinsessan Victoria vid ett seminarium med anledning av Tobias Stiftelsens 25-årsjubileum. Hon är dess högsta beskyddare och arbetar aktivt för stiftelsen som skapades i samband med hennes klasskompis bortgång.
Annons

Som Tobias Stiftelsens höga beskyddare närvarade kronprinsessan Victoria under gårdagen på ett seminarium på Lunds universitet med anledning av stiftelsens 25-års jubileum.

Kronprinsessan Victoria på på plats i Lund
Kronprinsessan Victoria på plats i Lund.

Stiftelsen grundades 1992 av Gunilla och Marcus Storch, vars son Tobias avled i sviterna av en svår blodbristsjukdom 1991, bara 17 år gammal.

En månad senare startade arbetet för att stödja forskningen kring stamcellstransplantationer. Men också för att Sverige skulle gå ett nationellt stamcellsregister, så att andra svårt sjuka människor ska få en chans till ett bra och friskt liv.

Annons
Kronprinsessan får ett varmt mottagande.
Kronprinsessan fick ett varmt mottagande när hon anlände till universitetet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det har satsats ungefär 100 miljoner kronor i arbetet och det svenska stamcellsregistret är i dag fullt aktivt. Ungefär 54 000 typningar av potentiella donationer är gjorda och drygt 800 transplantationer är genomförda.

Kronprinsessan Victoria på plats i Lund för närvarande i seminariet i samband med Tobias Registrets 25-års jubileum.
Seminariet i samband med Tobias Registrets 25-års jubileum ägde rum på Lund universitet.

Tobias och kronprinsessan Victoria var klasskamrater på Enskilda Gymnasiet i Stockholm och arbetet som beskyddare för stiftelsen har engagerat kronprinsessan i alla år.

Foto: Stella Pictures

Annons