Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria höll sitt bästa tal någonsin: "Gåshud – vilken kvinna"

06 sep, 2023, 11:16 
Kronprinsessan Victoria
SOLNA 20220502Kronprinsessan Victoria håller ett tal i Aula Medica på Karolinska Institutet i Solna. Det norska kronprinsparet besöker Sverige under tre dagar.Foto: Pontus Lundahl/TT / TT kod 10050
Kronprinsessan Victoria gjorde succé med sitt bästa tal någonsin.
Annons

Det är onsdag och då går man till jobbet med extra lätta steg, för då har man det senaste avsnittet av succépodden Du kungen i lurarna! Vilken lyssningsfest!

I veckans avsnitt visar Seb var skåpet ska stå. Ni kanske minns förra veckan, då Natta presenterade en lista över vilka ögonblick med kungakoppling som ger henne gåshud? Den här gången är det Sebs tur – och som han levererar!

Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!Brand logo
Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!

Kronprinsessan Victoria lockar fram tårar

Det blir magiskt klipp på magiskt klipp, och han defilerar hem segern i slutet med kronprinsessan Victorias nationaldagstal från 2016. Hon höll det i Nacka stadshus för 100 nyblivna svenska medborgare.

Det är ett tal i inkluderingens namn, en varm solidaritetsförklaring.

– Ni är nu svenskar, genom medborgarskapet har ni samma rättigheter som alla andra medborgare. När ni ser den svenska flaggan vaja i vinden så bär med er den känslan ni känner i dag, glädjen och stoltheten i en gemenskap, en gemenskap i öppenhet och demokrati, i tolerans och i omsorg av varandra. Sverige är vårt hem, Sverige är vår fristad. Sverige är nu också ert ansvar, säger Victoria i talet och fortsätter:

Annons

– Sverige är sjöarna och fjällen, sommarljuset och vintermörkret, skogen och staden. Historien som har varit och förhoppningen för morgondagen. Men mer än någonting annat är vårt land, de människor som lever här, var och en av er bär unika berättelser. Era minnen och livserfarenheter är det som har tagit er hit. Var stolta över ert ursprung, det är en del av er och därigenom också en del av Sverige.

"Stolta och rörda"

Seb håller detta som Victorias bästa tal någonsin.

– Jag tycker att, utan att jag ska bli politisk, att det här talet är väldigt fint i all sin enkelhet och något slags ställningstagande. I klippet ser man hur unga och gamla nysvenskar är stolta och rörda. Det är fint, säger Seb.

Natta är tagen:

– Sebastian. Det var gåshud. Riktig gåshud. Otroligt. Vilken kvinna.

Annons