Kronprinsessan Victoria i bakslag med anledning av Stefano Catenacci

Kronprinsessan Victoria har åkt på ett bakslag. Bakslaget stavas skandalen kring Stefan Catenacci.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har en tydlig koppling till Stefano Catenacci. Det var han som ansvarade för bröllopsmiddagen till när kronprinsessparet gifte sig 2010.

Kungafamiljen var så pass nöjda med maten att man två år senare skickade ut följande pressmeddelande.

"Kungen har beslutat utse kökschef Stefano Catenacci till Hovtraktör.Att utses till Hovtraktör är en hedersbetygelse och tidigare har Tore Wretman (utsedd 1966) och Werner Vögeli (utsedd 1977) erhållit titeln. Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren i Stockholm, ansvarar för maten till representationsmiddagar, galabanketter och andra större middagar där Kungen står värd", kunde man läsa i pressmeddelandet.

Kronprinsessan Victoria indragen i skandal

Det påstods även att Stefano Catenacci och hans bror Sandro Catenacci var nära vänner till kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Bland annat ska de ha tillbringat vintersemestrar ihop i de italienska Alperna.

Men nu stormar det rejält kring Stefano Catenacci. Han anklagas för att ha sexuellt trakasserat flera kvinnliga medarbetare i sin roll som kock och krögare. Anklagelserna framfördes först i tidningen ETC, som hade talat med totalt tolv kvinnor. Samma dag följde Expressen upp med ett eget reportage, där liknande anklagelser riktades mot Stefano Catenacci.

Kungen anställde Stefano Catenacci som hovtraktör.

Stefano Catenacci ska bland annat ha tafsat på flera kvinnor och krävt sexuella tjänster i utbyte mot karriärsmässiga fördelar. Ingen av kvinnorna har polisanmält 54-åringen.

LÄS OCKSÅ: Prins Joachim ifrågasatt efter lyxköpet

Stefano Catenacci har valt att lämna Operakällaren

Stefano Catenacci har nu på egen begäran valt att lämna både Operakällaren och sin roll som hovtraktör. Stjärnkrögaren har också för första gången valt att uttala sig om anklagelserna, i ett öppet brev som publicerats i Dagens nyheter.

”Den senaste veckan har det riktats anklagelser mot mig som person och chef. Jag tar dessa anklagelser på största allvar och vill från djupet av mitt hjärta be om ursäkt till de personer som upplevt att jag har betett mig på ett opassande sätt och missbrukat mitt ledarskap. Det har aldrig varit min avsikt att kränka eller förolämpa någon. Det finns all anledning för mig att reflektera över mitt agerande", skriver Stefano Catenacci i brevet.

Stefano Catenacci hävdar samtidigt att delar av de anonyma vittnesmålen är osanna.

"Jag vill tydligt säga att anklagelser om att jag skulle ha förgripit mig på medarbetare inte stämmer. Dessa påstådda händelser bestrider jag bestämt. De har inte ägt rum", säger Stefano Catenacci.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleine visar upp lyxiga vardagsstilen

{"totalCount":0,"result":[]}