Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria i konflikt med annan kunglighet: "Hon är totalt okvalificerad"

23 okt, 2023, 14:00 
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria har hamnat i konflikt med annan kunglighet.

Annons

Kronprinsessan Victoria hyllas världen över för sitt stora engagemang i viktiga samhällsfrågor. Speciellt när det gäller miljön, ett ämne som ligger Victoria mycket nära hjärtat. I förra veckan blev hon belönad med en stor ära, från självaste FN.

FN:s utvecklingsprogram UNDP gjorde henne till ny global goodwillambassadör för Globala målen för hållbar utveckling. Det blev till och med en officiell signeringsceremoni på Kungliga slottet i Stockholm.

Sanningen bakom Victorias mystiska smycke!Brand logo
Sanningen bakom Victorias mystiska smycke!

Kronprinsessan Victoria i bråk med kunglighet

Victoria höll ett kortare tal när hon accepterade utmärkelsen.

– Det är en stor ära att ha blivit utnämnd till goodwillambassadör för UNDP. Det ger mig ytterligare möjligheter att stötta arbetet med Globala målen för hållbar utveckling. Jag ser fram emot att fördjupa mig i UNDP:s arbete med att förebygga och belysa många av de svåra utmaningar som världen står inför idag och som påverkar människor världen över, säger Victoria.

Annons

Nyheten att Victoria blivit goodwill-ambassadör orsakade svallvågor även utanför Sveriges gränser – och användes som slagträ mot Meghan Markle, av alla människor.

Kände kunglige youtubern Royal Reels hävdar att Victorias utnämning är ett slags hämnd mot Meghan Markle.

– Det här är en direkt pik mot Meghan Markle, som lämnade ett uppdrag i Fiji efter att UN inte gjorde henne till Goodwill-ambassadör, säger Royal Reels.

Hårda orden efter bilderna på kronprinsessan Victoria: "Totalt okvalificerad"

Bakgrunden är ett kungligt besök i Fiji 2018, då prins Harry och Meghan Markle var på plats för ett FN-evenemang och ställde till med en mindre skandal. Meghan uppfattades som otrevlig och kort av åskådarna, vilket har tolkats som vedergällning för att Meghan aldrig fick bli goodwill-ambassadör, trots att hon hållit flera tal på FN-tillställningar.

– Victoria möter alla kvalifikationer för att bli en ambassadör i FN. Det här är positionen som Meghan vill ha men hon är totalt okvalificerad. Harrys fru använde alla möjliga tricks, men hon nobbades, säger Royal Reels.

Enligt journalisten Robert Lacey blev Meghan väldigt stött när hon nekades en roll som ambassadör. Man får anta att hon grämer sig nu när Victoria fått just detta på sitt bord.

Annons