Kronprinsessan Victoria i Överkalix

kronprinsessan victoria och prins daniel i överkalox

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är på turné i Norrbotten. Resan tuffar på som planerat men att de skulle få två helt unika gåvor var de inte beredda på!

Många människor är just nu rädda för att resa på grund av Coronoviruset, som sprider sig med en hiskelig fart. Men Victoria och Daniel vägrar sitta hemma på Haga och genomför istället sina kungliga besök som planerat.

Just nu befinner sig kronprinsessparet i Norrbotten för att diskutera FN:s globala hållbarhetsmål. Besöket kommer att pågå i två dagar och började med att Daniel diskuterade entreprenörskap i Folkets hus i Haparanda. Efter det bjöd landshövding Björn O. Nilsson och hans fru Helena in till en ljuvlig välkomstmiddag på residenset i Luleå.

LÄS MER: LYCKOBESKEDET FRÅN VICTORIA

Presenterna till Victoria och Daniel i Överkalix

Under tisdagsförmiddagen fortsatte det kungliga följet till innovationsföretaget Isolamin, som är världsledande på att tillverka sandwichpaneler till marina och industriella ändamål. Men när de anlände till företaget hände någonting som varken Victoria eller Daniel var beredda på.

Kungligheterna fick varsin present.

– När kronprinsessparet kom till Överkalix fick de var sin gåva från Roland Andersson. Han har gjort gåvorna själv och kronprinsessans halsband är snidat i renhorn. I mitten sitter en sten som han slipat själv. Smycket kallas för “Midnattssol”, berättar Ulrika Näsholm vid hovet.

Vad fick prins Daniel för gåva? 

– Prinsen fick en liten handsnidad kniv av renhorn.

Foto: TT