Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kronprinsessan Victoria inkallad till slottet – situationen allvarlig

13 mar, 2024, 12:00 
Kronprinsessan Victoria i viktigt möte.
Annons

Under tisdagen fick kronprinsessan Victoria möta folket utanför slottet för att fira sin namnsdag, och det bjöds på sol dagen till ära! Med sig hade hon prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Men snart behöver hon vinka hejdå till sin älskade familj.

Victoria kommer inom kort hoppa på ett plan, och har med anledning av det kallats till slottet för möte.

Här firas Victoria på slottet – med hela familjen!Brand logo
Här firas Victoria på slottet – med hela familjen!

Kronprinsessan Victorias utlandsresa – lämnar familjen på Haga

I slutet av februari meddelade hovet att en utlandsresa till Bangladesh står på agendan för Victoria. Redan den 18:e mars börjar det officiella programmet, och resan är fyra dagar lång.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Oscar och prins Daniel firar Victorias namnsdag på inre borggården på Stockholms slott.
Victoria kommer såklart sakna familjen under resan, men hon kommer komma hem med massa spännande saker att berätta för Estelle och Oscar.Fredrik Sandberg/TT

Enligt kalendern har hon inte sällskap av Daniel, och anledningen är enkel. Victoria är ju relativt nybliven goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram (UNDP), och det är i den rollen hon åker till Bangladesh.

Regeringen skriver att syftet med besöket bland annat är att få en inblick i den resa som Bangladesh gjort, utvecklingsmässigt, och schemat är fullspäckat. Victoria kommer bland annat besöka världens största flyktingläger, Rohingyaflyktinglägren. Dessutom kommer klimatförändringar och digital omställning stå i fokus – och just klimatet är ju något som Victoria brinner för mycket även privat.

Annons

Kronprinsessan Victoria inkallad till möte på slottet

Under onsdagen kallades Victoria in till slottet, för en föredragning ihop med Utrikesdepartementet inför sin resa. Ja, inför alla sådana här officiella resor tas situationen på största allvar, och det gäller att Victoria och hovstaben är förberedda in i minsta detalj.

I Bangladesh kommer Victoria få sig en litet försmak på sommaren, precis som kungaparet får i Mexiko just nu. I huvudstaden Dhaka som hon kommer befinna sig i är det riktigt höga temperaturer, och under tisdagen ska det bli hela 37 grader varmt.

Foto: TT

Annons