Kronprinsessan Victoria invigde Södra Hamnplan i Luleå

Kronprinsessan Victoria invigde Södra Hamnplan i Luleå
Annons

Vickan

Kronprinsessan Victoria besökte i går Luleå och anlände dit med Ostindiefararen Götheborg.

Torsdagen den 22 augusti klockan 16.00 anlände Ostindiefararen Götheborg till Luleå. Med ombord fanns kronprinsessan Victoria, som bland annat kom dit för att inviga den nya Södra hamnplanen.

Annons

Gotheborg

Under inseglingen till Luleå deltog kronprinsessan Victoria i samtal tillsammans med representanter från Ostindiefararen Götheborg, årets officiella tour partner Greencarrier och representanter från Länsstyrelsen i Norrbotten och Luleå kommun.

Skärgårdsutveckling

Samtalen handlade om miljöhänsyn i modern logistik, miljösituationen i Bottenviken och skärgårdsutveckling i Luleå skärgård.

Invigning med signerad plakett

Efter den officiella ankomstceremonin invigde Victoria den nya hamnplanen. Tillsammans med kommunalrådet Karl Petersen lade hon ned en signerad plakett som berättar om när hamnplanen invigdes. Därefter deltog hon vid en mottagning ombord på Ostindiefararen Götheborg.
Victoria-2

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Scanpic, Stella Pictures

Här ser ni en kortfilm från kronprinsessan besök i Luleå för två år sedan, då hon var där med prins Daniel:

httpv://www.youtube.com/watch?v=kk-esqy1fOk

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

79 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria invigde Södra Hamnplan i Luleå”

 1. Lee skriver: 23 augusti, 2013

  Gravid?
  Skulle vara kul eller hur? 😉


 2. Jeppe skriver: 23 augusti, 2013

  Det var väl för väl så alla som kräver sin dagliga dos får “titta på henne” i utbyte mot sina apanagepengar. :-D.

  Kom igen nu! Håret är fel, örhängena för långa och färgglada och kappan är för kort. Dessutom är det inte arbete utan fritidsintresse och vad har vi för nytta av detta? Haha..ursäkta men jag kunde inte låta bli. Jag har blivit miljöskadad här.


 3. Pensionär skriver: 23 augusti, 2013

  Kan du verkligen se det på dessa bilder då måste du ha väldigt bra fantasi.


 4. Liljan skriver: 23 augusti, 2013

  Jeppe HÄRLIG kommentar!! Den gillade jag.


 5. Lee skriver: 23 augusti, 2013

  Det finns fler bilder på andra hemsidor


 6. Sthlm skriver: 23 augusti, 2013

  #2
  Jag struntar i att glo på Victoria, men så länge hon är blivande statschef ska hon banne mig tillbaka till jobbet och göra skäl för alla de förmåner som hon och hennes familj åtnjuter. Hur ska det bli om/när hon skaffar barn nummer två. Victoria verkar lika ointresserad av att arbeta som Madeleine och Carl Philip.


 7. Anna skriver: 23 augusti, 2013

  Varför inte visa helbild på kronprinsessan…


 8. gunda skriver: 23 augusti, 2013

  jeg synes det er utrettferdig å skrive at kronprinsessen virker uiteressert i å arbeide som sine søsken. og alltid har hun feil klær, feil hår osv. men med sitt blide smil gjør hun vel en god jobb. vi må bare innse at konglige ikke arbeider som oss andre. en av grunnene til at jeg vil avskaffe monarkiet


 9. Em skriver: 23 augusti, 2013

  Lee – var hittar du fler bilder, har letat men ej hittat


 10. snickarjohn skriver: 23 augusti, 2013

  Hon var iland i 22 minuter enligt Norrbottens-kuriren.


 11. Lilla My skriver: 23 augusti, 2013

  #6. Jag älskar dina inlägg!


 12. Ingrid skriver: 23 augusti, 2013

  Jeppe,

  Du har totalt missuppfattAt deras roll, vi är föga intresserade av vad de har på sig!
  Vi vill veta vad de uträttar i förhållande till de andra kungahusen.


 13. Lisa skriver: 23 augusti, 2013

  Inte så bra bilder! Sätt in några andra i stället.


 14. Karina skriver: 23 augusti, 2013

  #2
  Dette regnes for et et job, i ALLE andre kongehuse og et mere oplysende og spændende end så mange andre: læs teksten og se man også taler om miljøet.
  Og kig lige tilbage på tråden med MM, som besøgte et økologisk marked og købte bl.a. et kæmpe græskar.
  Kommentarerne var lutter lovord om hendes engagement, altså dem der ikke handlede om hendes hårrødder !!!


 15. Anna skriver: 23 augusti, 2013

  # 6. Sthlm
  Vad är det du vill? Skall kronprinsessan sitta i kassan på Coop eller stå vid löpande bandet och bygga något? Räknas det som ett “riktigt” jobb i dina öron/ögon?
  Vad är det för fel på att inviga Södra hamnplanen i Luleå?


 16. Måntand skriver: 23 augusti, 2013

  #Jeppe: Södra hamnplan har hållt på att byggas länge och när det blev klart är det väl ganska självklart att det invigs och firas! Så det handlar knappast om ett fritidsintresse! Blev ännu mer festligt när en kunglighet kom. 🙂

  Synd att jag missade detta. Hade jag vetat hade jag lätt varit där! Hade ingen aning om att hon skulle komma. Man kanske skulle läsa tidningen mer ofta och mer noggrant. 😉


 17. Helena M A skriver: 23 augusti, 2013

  #Sthlm – kan inte låta bli att undra hur det är fatt med sig? Ditt hårda tonläge säger en del…

  Tror inte nån kan föreställa sig hur det är att vara i deras kläder, ständigt påpassade och kritiserade. Det förekommer såklart arbete “bakom kulisserna” som inte vi ser. Och med ett sånt arbete behöver man också få dra sig undan blickfånget ibland.

  Sen är hon småbarnsförälder . Varför ska hon tvingas ut på heltidsveckor, när andra föräldrar inte behöver det och hon dessutom har privatekonomiska möjligheter att inte behöva slita så..?


 18. Maryou skriver: 23 augusti, 2013

  Jeppe, du är i gott sällskap här!


 19. HelenaKungligawebben skriver: 23 augusti, 2013

  Vänta bara ni får se – han blev hemmapappa. Lol.


 20. Tinalill skriver: 23 augusti, 2013

  Undrar samma sak som Lee! Är det inte dags snart?


 21. matilda skriver: 23 augusti, 2013

  #6
  Håller med. Har man ett jobb eller ett uppdrag ska man se till att utföra det. Andra, typ “vanliga människor” jagas ju med blåslampa om de inte infinner sig på jobbet oavsett hur de har det/hur de mår. Upp o hoppa nu Victoria o Daniel mfl… gör skäl för apanaget!


 22. Mona skriver: 24 augusti, 2013

  #6 Sthlm I farten igen med din trista avundsjuka attityd.
  Victoria kan vara hemma på heltid i 18 månader.
  Estelle är 18 månader den 23 aug.

  Från <försäkringskassan
  Både pappor och mammor kan med stöd av föräldraledighetslagen vara föräldralediga till dess att barnet är ett och ett halvt år gammalt.

  Rätten till ledighet gäller oavsett om föräldern tar ut föräldrapenning eller inte. Därefter har föräldern rätt till ledighet i samband med att de tar ut föräldrapenning som de har kvar och tillfällig föräldrapenning för att ta hand om sjukt barn.

  Föräldern har även rätt att förkorta sin arbetstid med upp till en fjärdedel av normal arbetstid till dess barnet har fyllt åtta år eller till dess barnet har avslutat det första skolåret.


 23. Eva skriver: 24 augusti, 2013

  #6 Sthlm

  Jag håller med dig. Victoria är ju faktiskt redan 36 år och Daniel 40 år. Vad väntar de på? Jag tror de har svårt att skaffa fler barn. Det är därför de inte arbetar. Eller så är de, likt sina syskon, bara lata och gillar det previligierade liv de lever.

  Jämför med 4-barnsmammorna i Danmark, som faktiskt gör insatser för världen samtidigt.


 24. Kristiina från Turku skriver: 24 augusti, 2013

  Victoria måste ha haft en underbar dag, få tala om miljön, ett ämne som hon är särdeles intresserad av, på vackert skepp Götheborg. De som klagar över hur mycket Victoria, och även Daniel, arbetar, kan titta på kungafamiljens kalender. Och då kungen firar 40 år som regent och dessutom åker på en hel del länsresor i höst får kronprinsessan Victoria kliva in och hjälpa till, sade Bertil Ternert. Hon arbetar också på Kungliga Slottet.


 25. Kerstin BergströmFirefax skriver: 24 augusti, 2013

  #2 Jeppe Har läst flera av dina insänder och vet var du står.De fattade inte att du drev med dem.Jag fick mig ett gott skratt.Ha en trevlig lördag.


 26. Jeppe skriver: 24 augusti, 2013

  #12. Ingrid. Det är du som missuppfattar. Min ironi riktade sig till hälften mot de många kommentarerna om hur fel kungligheterna ser ut varje gång de visar sig. Finns det inget annat så kan man alltid gnälla på att benan sitter på fel ställe. Du kan påstå att “vi” bara är intresserade av hur de sköter sitt jobb men det kan ju alla se att det inte stämmer. Det stämmer på vissa men absolut inte på ett “vi” som i ‘vi som skriver negativt här på SvDam’. Det finns alla sorters negativitet. Dessutom är “ni” inte alls bara intresserade av att de sköter sitt jobb. Bara av att de jobbar på ett sätt så ni kan se det.

  #14. Karina och #16. Måntand. Jag håller med. Jag vet inte om ni missade att jag var ironisk. 😉


 27. monica skriver: 24 augusti, 2013

  Jag blir ledsen av elaka kommentarer om vår fina Kronprinsessa och Daniel. Både ni och jag vet hur länge de fick vänta innan de fick bli ett par. Jag tycker de ska ta tillvara småbarnstiden och få njuta av den. Vi föräldrar vet som har barn hur viktig den är. Både Daniel och Victoria är naturbarn och ser varje person. Det vittnar alla möten om, titta på Victoria hur hon bemöter barn. Jo hon går ner på huk för att möta barnet och få ögonkontakt. Vet vi allt om Victoria och Daniel? Alla elakheter kan vi lägga åt sidan.


 28. Jeppe skriver: 24 augusti, 2013

  Maryou och Liljan. Tack för uppmuntran 🙂 Det är en märklig känsla att känna sig som en i en mycket liten grupp som faktiskt gillar monarkin. På en sådan här sida!
  Bitterheten över apanaaaget verkar inte veta några gränser. Tänk om man la ner samma energi på att dag efter dag skriva och kräva valuta för sina skattepengar när det gäller riksdagspensioner och fallskärmar. Gärna med recensioner av syndarnas frisyrer också.


 29. Anita skriver: 24 augusti, 2013

  6 Jobbar Du själv? Var glad att Du har någon att se upp till! Det behöver Du. Annars skulle Du inte ha något att skriva elakt om. Det måste Du ju älska att vara,elak.


 30. Jeppe skriver: 24 augusti, 2013

  #17. Helena M A. Håller med om allt. Ibland får jag känslan att vissa här mår så dåligt att de är på gränsen till sammanbrott, och att de “hämnas” på kungafamiljen för sitt eget jobbiga liv. Kallas det förskjutning i psykologin? Då menar jag INTE normal kritik av hur de sköter sitt jobb (kungens tal var dåligt. CP verkade oförberedd vid prisutdelningen osv som exempel).

  Samtalen om Bottenviken och skärgårdsutvecklingen har säkert tagit lång tid att förbereda för Victoria och ligger inom hennes intresseområde. Arbete som inte syns som mycket annat. Jag är glad över en kronprinsessa som är intresserad av polarområden, miljö, och freds- och konfliktforskning. Mycket hellre det än mode och liknande.


 31. Zilva skriver: 24 augusti, 2013

  Sluta tjata om att Victoria och Daniel måste skaffa flera barn snart.
  Ni har ingen aning om varför det dröjer. Alla kvinnor har inte lika lätt att bli gravida. Och något jobbigare än att misslyckas med att bli gravid medan omgivningen väntar, frågar och spekulerar finns inte för de tilltänkta föräldrarna!
  Beträffande de danska prinsessorna, så framstår det ganska klart att den medicinska vetenskapen nog var inblandad när önskebarnen kom till, utom då möjligtvis Christian och lille Henrik.


 32. Jeppe skriver: 24 augusti, 2013

  #25. Kerstin Bergström.
  Tack! Kul att någon fattade 😀


 33. Royal skriver: 24 augusti, 2013

  Den stora nyheten är ju, att hon har visat sig. Luleå må det vara då.


 34. Måntand skriver: 24 augusti, 2013

  Jeppe: Haha, ja, det missade jag faktiskt. Det är lätt att missuppfatta på nätet. 🙂


 35. Marguerithe skriver: 24 augusti, 2013

  Jeppe,
  Det är märkligt hur människan förändras i takt med att vi aldrig någonsin levt i ett sådant överflöd som vi gör nu i Sverige.
  För 10 år sedan hade man aldrig kunnat se kommentarer som nu. Vad har kungafamiljen med folks privata eländen att göra? Det vore klädsamt om man recenserade sin egen kommentar, d v s “kan jag stå för vad jag skriver, om personerna det handlar om, kommer in i rummet”. Ja eller nej.


 36. Karin Nilsson skriver: 24 augusti, 2013

  # 31. Har du ingen skam i kroppen? Låt bli att skriva antagningar om sådant du inte vet någonting om.
  # 27. Du har rätt i att vi inte vet allt om Victoria och Daniel. I pressen har vi fått oss lärda att de är naturnära, vänliga och tillmötesgående. Men vet vi egentligen hur de är? Alla som jobbar har en yrkesroll som inte alls behöver visa hurudan personen egentligen är. OBS jag säger inte att så är fallet med kp-paret.
  Men att bedöma människor och deras personlighet enbart på vad man läst och sett i media är bara naivt. Jag vet inte hur du beter dig när du möter barn, men för de flesta är det helt naturligt att man går ner på huk. Ingenting man behöver få berömmelse för.


 37. Kerstin BergströmFirefax skriver: 24 augusti, 2013

  #31 Det är bland det värsta man kan göra att tjata om att folk ska skaffa barn.Ingen vet något och det ANGÅR inte oss.Jag kommer ihåg när jag var nygift och folk tråkade med ska ni inte skaffa barn.Så många tårar under nästan 3 års tid och arbetskamraters gliringar.NI som tjatar har ni ingen föeståelse.Det finns ngt som heter empati,men det vet ngr av er inte vad det är.Kanske för egen del,men inte för sina medmänniskor.


 38. AstridA skriver: 25 augusti, 2013

  32 Jeppe: Det er svårt för danska/norska å forstå ironi i korte kommentarer på svensk. Her virker det som om det er svårt for svensker også! Summa summarum: Vär forsiktig med ironiske kommentarer! De blir lett oppfattet som alvor.


 39. Gerlinde skriver: 25 augusti, 2013

  An Eva Nr 23.

  Du solltest wissen, dass man Kinder nicht im Katalog bestellen kann.Mutter Natur und Gott spielen mit.
  Hoffe, der Beitrag wird gesendet.!!!


 40. Gerlinde skriver: 25 augusti, 2013

  An Eva Nr.23
  Hallo Eva, Du solltest wissen, dass man Kinder nicht bestellen kann! Die Natur und der liebe Gott spielen da mit.

  Ihr habt erin sehr sympathiesches Kronprinzenpaar.


 41. esse skriver: 25 augusti, 2013

  #39
  was macht cp und was macht s?


 42. Kristiina från Turku skriver: 25 augusti, 2013

  33, vi kan se Victoria nästa vecka på tisdagen, onsdagen och torsdagen. Besöket till Luleå var Victorias första officiella uppdrag efter semester. Ingen av oss vet hur mycket hon har arbetat på Kungliga Slottet, hemma på Haga Slott, eller på Solliden. Hon har förberett sig för arbetsuppdrag liksom alla kungligheter. De kommer inte bara till en evenemang utan att veta något om det i förväg.


 43. Linnea skriver: 25 augusti, 2013

  Jätteroligt se vår Kronprinsessa ute på uppdrag i landet igen,efter sommaruppehåll o barnledighet.Fina örhängen hon har.Undrar över designen på dem.Någon som vet?Så vacker hon är i sin ljusa kappa o håruppsättning.


 44. Julia skriver: 25 augusti, 2013

  Vi vet inte hur Victorias sommar har varit. Det finns saker som man inte offentliggör.


 45. Eva. M skriver: 26 augusti, 2013

  Kronprinsessparet gör helt rätt som varvar så mycket det går. Ni vet väl att bebisar inte är beställningsverk som kommer med storken.trevlig måndag


 46. Gunnel skriver: 26 augusti, 2013

  Monica och Jeppe, tack för era inlägg. Håller fullständigt med. Victoria och Daniel har rätt till föräldraledighet. Jag har lite svårt att förstå att folk här klagar på Victoria, vilken annan mamma i Sverige med ett så litet barn hade kanske på sin höjd kommit till arbetet för att visa upp babyn, that’s it. Och Daniel har mer eller mindre tvingats till att INTE ha ett vanligt arbete i och med att han gifte sig med Victoria… Jag tycker att de båda verkar göra ett mycket bra arbete.


 47. Lee skriver: 26 augusti, 2013

  Tummen upp för Victoria i alla lägen hon är min STORfavorit i kungahuset, och så klart Daniel & Estelle.
  kram på er!


 48. Kerstin BergströmFirefax skriver: 26 augusti, 2013

  #36 Karin Nilsson Kan du tala om för mig varför?{hörde för 1 mån.sedan) 1: Näthat och nätmobbing har ökat.Förra året 500 anmälningar i år vid halvår redan 535 anmälningar.de trodde det skulle bli 1000 i år.Källa TV-nyheter..2. för ca 1 vecka sedan tog nyheterna upp att det som svenska folket var mest sjukskrivna för var psykisk ohälsa.Du kanske inte lyssnar på nyheterna eller är du sådan att du inte bryr dig.Kan du förklara dessa 2 fenomen??Det var rena sanningen som Jeppe skrev men det är alltid svårt att höra eller läsa.


 49. Kerstin BergströmFirefax skriver: 26 augusti, 2013

  #32 Jeppe STÅ PÅ DIG!! Jag hoppas att du inte bryr dig om du får kritik av vissa damer.Vet du om det finns ngt sådant här forum som republikanerna har så man kan gå in och tråka dem.


 50. Lee skriver: 26 augusti, 2013

  🙂 Jeppe & Kerstin Bergström borde kanske bestämma träff? de verkar ha mkt gemensamt här:):):)


 51. Ingrid skriver: 26 augusti, 2013

  49

  Vet inte om det gagnar de svenska kungabarnen att ni höjer dem till skyarna för kompetenser de inte har.
  Självklart k an de vara gulliga, söta, ha fina kläder och örhängen, men det r inte där de kommer att konkurrera med de andra .
  V och D spelar i en klass för sig, som passar dem, låt de göra det om de tycker att det är så de vill ha det.
  De kanske inte heller önskar att Estelle ska bli tronföljare.


 52. Jeppe skriver: 26 augusti, 2013

  Kerstin Bergström. Tack! Ja, jag tänker inte gå in i fållan av gnällspikar ialf. Det tråkiga är väl att man har en tendens att ge upp efter en viss tid och bara bli tyst eller hålla sig borta.
  Hehe, ja det vore något det på ett republikanskt forum. Jag har sett några sådana och där håller man stilen och angriper aldrig personer. Det är väl därför vissa flockas här. ;-D


 53. Jeppe skriver: 26 augusti, 2013

  #51 Ingrid. De kungliga konkurrerar inte med varandra. De är kungliga i o-l-i-k-a länder. De tävlar inte om troner i varandras länder. Det slutade man med senast för hundra år sen. På 1600-talet däremot!
  Den ständiga jämförelsen om vilka som är bäst finns bara i det här kommentarsfältet.


 54. Ingrid skriver: 26 augusti, 2013

  53

  Och i utländsk media.


 55. Hilde skriver: 26 augusti, 2013

  Synes mange av dere er elake mot Victoria. Det er tradisjon i de skandinaviske kongehusene å holde semester fra slutten av juni til midten av august. Det har de alltid hatt -så hvorfor kritisere Victoria for at hun ikke synes under semesteren? Det gjorde ikke hennes foreldre heller, både de norske og danske kongelige har vært usynlige under semesteren( selv om enkelte svensker prøver å innbille oss noe annet).
  Nå etter semesteren har Victoria hatt et oppdrag,hennes kollegaer i Danmark/Norge 1-2 oppdrag så hvorfor klage på at hun ikke gjør noe?
  Victoria utfører akkurat de samme oppdragene som sine kollegaer i andre kongehus og når året er omme ender de opp med stort sett samme antall i oppdrag,selvfølgelig med noen variasjoner fra år til år.


 56. Hilde skriver: 26 augusti, 2013

  Estelle er bare 18 måneder. Hvorfor tjate om at de må skaffe flere barn? En aldersskillnad på 2,5 -3 år er vel ok?
  Kanskje de bare vil ha 2 barn. Hva er galt med det?


 57. Hilde skriver: 26 augusti, 2013

  #51 Ingrid
  Hvilke kompetanser mangler V og D? Victoria er født og oppvokst som kongelig og er den kronprinsessen som har best utbildning.
  Hun er således i en klasse for seg.
  Dessuten er alle kongelige ulike,både når det gjelder personlighet, hvordan de uttrykker seg,i interesser. Hvorfor skal de konkurrere mot hverandre? Det gjør man på idrettsbanen.
  V og D gjør akkurat de samme kongelige oppdrag som sine kongelige kollegaer i andre land.


 58. Kerstin BergströmFirefax skriver: 26 augusti, 2013

  #50 Lee Vi har väl samma inställning som du.Det räcker väl så bra.Du sliper mig snart om 3 veckor åker jag till Tyskland.Bli roligt att se vad skvallerblaskorna skriver där.De är iallafall billiga att köpa och framförallt kommer med nyheter före här i Sverige.Victoria och Daniel är alltid på första sidan på många tidningar.


 59. Jeppe skriver: 26 augusti, 2013

  #50 Lee. Vi skulle säkert kunna ha en trevlig fika. Du och jag också. Nu är ju jag skåning och det tror jag inte Kerstin B är (jag vet inte men jag har bara fått för mig det). Så det är det där med logistik vet du 🙂
  Victoria är min storfavorit också men Daniel är bara en hårsmån efter. Jag såg en tysk dokumentär om Victoria och Daniel inför bröllopet och där framhölls D som ett föredöme. En man som var så trygg i sin manlighet att han inte behövde bevisa någonting utan var nöjd med att stötta sin fru. Tyvärr har filmen tagits bort från Youtube. Jorå, jag är bildad värre och förstår tyska hyfsat (mycket viktigt med bildning härstädes har jag förstått) men pratar det inte.


 60. Ingrid skriver: 26 augusti, 2013

  Jeppe

  Naturligtvis konkurrerar de inte om tronen i varandras länder!
  Men de är satta att representera Sverige utomlands!
  Deras kompetens och val av livspartner är ju mycket intressant för dem.
  Ta till ex. Marys besök som satte fokus på flyftingsituationen i Jordanien.
  Det var många som inte visste och nu kan hjälp ta sig dit.
  Vissa saker gör skillnad!


 61. Karin Nilsson skriver: 26 augusti, 2013

  # 48, Kerstin Bergström. “Kan du tala om för mig varför”? Vad är det du vill ha förklaring på? VEM utsatte jag för näthat eller nätmobbning i mitt inlägg? Kanske du borde läsa lite mera noggrant vad jag skrev innan du anklagar mig.
  Det var fult och vidrigt av # 31 att antyda att de danska prinsparen tagit hjälp av nutidens teknik för att få sina “önskebarn”.
  Och det är bara fånigt att tro sig känna andra människors personlighet enbart pga. det man läst och sett i media. Du missade tydligen mitt OBS i din iver att ge dig på mig!


 62. Jeppe skriver: 26 augusti, 2013

  Ingrid.
  Ja det var bra gjort av Mary. Precis som det var bra av Daniel att åka till Business Forum i Moskva och uppmärksamma Raoul Wallenberg i morgon. Det var bra av Victoria att delta i samtal om miljö och skärgård. Precis som det var bra av Fredrik att delta i Ironman och åka och segla. Det är ju så man får jämföra.
  Jag gillar allihop men på olika sätt. Varför måste man välja någon och vara nedlåtande mot de andra? Skolgårdsmaffia?


 63. Lee skriver: 26 augusti, 2013

  “58”
  hälsa alla mina släktingar, då jag är 50% tysk.


 64. Hilde skriver: 26 augusti, 2013

  # 60 Ingrid
  Men hva har Marys besøk i Jordan med kompetanse å gjøre?
  Alle kongelige utfører slike besøk,både innenlands og utenlands, hva er spesielt med det?
  Dessuten tror jeg ikke at Marys besøk har gjort noen skillnad.
  Bor i Norge og der er ikke hennes besøk omtalt med et ord i media.
  Er hennes besøk omtalt i media rundt i verden?
  Og hvorfor skulle noen skicka hjelp bare for at en kronprinsesse har vært der?
  Krisen i Syria omtales jo i alle nyhetssendinger og tidninger hver dag så den er jo kjent.


 65. snickarjohn skriver: 27 augusti, 2013

  Kerstin Bergström.
  På Republikanska föreningens Facebooksida kan alla
  kommentera.
  Ska bli spännande att följa Dig, för det var väl inte bara tomt prat?


 66. snickarjohn skriver: 27 augusti, 2013

  Kerstin Bergström,
  Jag glömde nämna att även Alliansvänner för Republik har en Facebooksida.
  Du är välkommen där också.


 67. Ingrid skriver: 27 augusti, 2013

  Jeppe m fl.

  Om ni anser att kompetens inte existerar och inte har betydelse så kommer de svenska att klara sig utmärkt.
  Hela gänget med Sofia i spetsen kommer att sätta Sverige på kartan.


 68. Kerstin BergströmFirefax skriver: 27 augusti, 2013

  #59 Jeppe Du har så rätt .Född i Södermanland men bor inne i skogen i Gästrikland.


 69. Jeppe skriver: 27 augusti, 2013

  Ingrid. Svarslös? 😉
  På vilket sätt visar Mary “kompetens” genom att närvara vid ett flyktingläger medan Victoria inte visar någon kompetens när hon deltar i samtal om miljöfrågor?
  Säg som det är istället. Du föraktar det svenska, ffa i form av vårt kungahus. Jag kan inte komma på en enda gång du sagt något bra om våra svenska kungligheter. Du verkar helt fixerad vid “vad ska folk tycka” i utländska tidningar. Slap av!


 70. Ingrid skriver: 27 augusti, 2013

  69

  Vad ska folk tycka?
  Jag menar att kompetens gör skillnad, hela samhället behöver höja sin kompetens när vi lever i en internationell värld.
  Kunskapsnivån har höjts från 3-årigt gymnasium
  . till universitetsutbilning och internationell erfarenhet.
  Dessa krav gäller även ett kungahus om de ska ha någon funktion!
  Folket kan inte vara bättre rustade än kungahuset, då balanserar inte makten.
  Självklart jämförs de olika kungahusen med varandra både när det gäller utbildning, bildning, uppförande och prestation.


 71. snickarjohn skriver: 27 augusti, 2013

  Ingrid,
  De jämförelser Du nämner – vem gör dem?


 72. Ingrid skriver: 27 augusti, 2013

  Som exempel kan ju nämnas att folket gör det!
  De behöver mandat för att utöva sitt uppdrag, får de inte det kanske
  folket väljer att bli representerade av en president eller motsvarande.
  Det borde ju du veta som republikan, ett ställningstagande är inte för evigt.
  För Sveige i tiden.


 73. Eva M skriver: 27 augusti, 2013

  Välkommen i gänget jeppe gissar att du heter Jesper som min son. Gillar dina kommentarer har fått mig att fnissa lite ibland. Trevlig tisdag Eva M


 74. Jeppe skriver: 27 augusti, 2013

  Ingrid. Jag noterar icke-svaret i 70.
  72 🙂 Tror du folket sitter och jämför kungligheter från olika länder?? Hahaha, förutom SvDams:s läsare är det inte många handfullar som vet vad andra länders kungligheter gör eller ens heter, förutom regenter och deras gemåler möjligen och då bara de nordiska. Inte många vet ens vad Danmarks prinsar och deras barn heter.
  Det är bara monarkister och rabiata republikaner som håller reda på sånt. Fråga slumpvis person vad Nederländernas kung heter så får du se.


 75. snickarjohn skriver: 27 augusti, 2013

  Så Ingrid,
  Du menar att Du då och då gör en liten sammanställning
  och jämför de olika kungahusen. Hur de beter sig i olika situationer och hur de hanterar diverse frågor.
  Jag undrar då hur Du bär Dig åt för att bedöma ett kungahus i vars
  land Du inte är bosatt. Och ännu intressantare ett kungahus vars språk Du kanske inte talar. I ett land vars interna förhållanden Du bara kan ana genom press.

  Min fråga kvarstår – vem gör jämförelserna och hur blir resultatet något Du kan lita på?


 76. Jeppe skriver: 27 augusti, 2013

  73. Eva M. Tack tack 🙂 Visst är det märkliga resonemang alla de Bildade med stort B för ibland.


 77. Karin Nilsson skriver: 27 augusti, 2013

  # 68, Kerstin Bergström. Väntar på ditt svar!


 78. Kerstin BergströmFirefax skriver: 28 augusti, 2013

  #77 Karin Nilsson Ska vi skriva till dig som du gjorde till #31 Ziva när du är oförskämd mot Sofia och Carl -Philip.Detta gäller alla människor att man inte kan tycka om alla.Jag går inte in på de artiklarna och skriver ngt för jag tycker inte det finns ngn anledning att skriva massa negativt.Samhället är så ruttet ändå.


 79. Kerstin BergströmFirefax skriver: 28 augusti, 2013

  #77 Karin nilsson Ber om ursäkt att du fick vänta på svar men jag sitter inte framför datorn hela dagarna.VI HAR ANNAT ATT GÖRA.hAR MAN EN STOR TOMT DÅ FINNS DET HUR MYCKET SOM HELST. Jag är dessutom reumatiker så det tar liksom lite tid.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar