Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria irriterad på Sofia – avslöjad av hemliga samtalen: "Utnyttjar Carl Philip"

17 mar, 2024, 06:00 
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia
Svensk Dam kan avslöja att kronprinsessan Victoria visat tydligt att hon har varit irriterad på prinsessan Sofia.
Annons

Vi är vana vid att se kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia le mot varandra. Varje gång de deltar i samma tillställning framstår de som hur kärvänliga som helst.

Men Svensk Dam kan avslöja att det funnits agg mellan de två kungligheterna.

Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!Brand logo
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!

Kronprinsessan Victoria irriterad på prinsessan Sofia

Johan T Lindwall
Johan T:s uppgifter kan man lita på!Karin Törnblom/TT

Victoria har vid flera tillfällen reagerat på hur Sofia behandlar sin make, prins Carl Philip. Detta berättar vår chefredaktör Johan T Lindwall om i sin bok "Madeleine – prinsessan privat". I boken framgår det att flera personer i kungafamiljen var allt annat än välvilligt inställda till Sofia.

Annons

”Vid samma tid fick jag höra att även kronprinsessan Victoria kunde visa irritation mot Sofia Hellqvist. Till och med kronprinsessan hade stundtals svårt för Carl Philips flickvän. Det lät oerhört märkligt, men när jag hörde orsaken insåg jag att det stämde. Victoria tyckte nämligen att Sofia Hellqvist i mångt och mycket var alltför dominerande och bestämmande mot Carl Philip.Victoria tålde inte hur Sofia Hellqvist körde med Carl Philip. Han hade absolut ingenting att säga till om och det störde Victoria", skriver Johan T.

"Sofia har utnyttjat Carl Philips snällhet"

Victoria är känd som en väldigt beskyddande person. Det är det här draget som fått henne att kliva in och ta Carl Philips parti i diskussionerna med Sofia.

"Carl Philip var den svagaste personen i syskonskaran och Victoria hade många gånger genom åren fått ta hand om och stå upp för honom. Att hans flickvän nu utnyttjade hans snällhet fick till och med Victoria att gå i taket. Hon ventilerade flera gånger detta med Carl Philip och han var väl medveten om sin storasysters inställning. Carl Philip kunde dock inte förstå vad kritiken handlade om. Han tyckte inte att Sofia Hellqvist körde med honom. I hans värld bestämde de lika mycket. Men den uppfattningen var han relativt ensam om", skriver Johan T.

Annons