Kronprinsessan Victoria kliver fram i coronakrisen

kronprinsessan victoria tar ansvar i coronakrisen

Victoria tar just nu ett enormt stort ansvar för Sverige. Under brinnande coronakris är kronprinsessan ute i samhället och hjälper de som behöver det mest – som en riktig drottning!

I powerkostym och uppkavlade ärmar hanterar kronprinsessan Victoria coronakrisen på ett helt unikt sätt. Åtminstone om man jämför med hennes kungliga kollegor, runt om i Europa. Istället för att isolera sig på Haga slott är Victoria ute i samhället för att söka information och hjälpa till – som en riktig drottning!

När andra människor håller sig hemma är Victoria mer synlig än någonsin. Kronprinsessan visar Sverige att hon kan leda det kungliga arbetet när kungaparet håller sig hemma för att skydda sig mot smittan.

Victoria tar ansvar i krisläget

Både kungen och drottningen är över 70 år och befinner sig därför i en riskgrupp. De har minskat sina sociala kontakter och sköter alla möten digitalt, från slottet Stenhammar. Hela kungafamiljen har inte samlats på flera veckor eftersom statschefen förstås vill ta det säkra före det osäkra.

Lämnar Haga slott för att åka ut och hjälpa till

Men kungen litar förstås på dottern Victoria som nu leder det kungliga arbetet hemma i Stockholm. Kronprinsessan och prins Daniel var tidiga med att kontakta expert och forskare när coronavriuset nådde Sverige. Paret har haft möten på Haga slott, med handsprit redo på soffbordet(!), besökt fältsjukhus och nu senast åkte Victoria ut till stadsmissionen för att hjälpa till att dela ut matpaket.

kronprinsessan victoria stadsmissionen

Victoria åkte till Stadsmissionen, på Södermalm, för att dela ut matpaket.

victoria och daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på ett fältsjukhus utanför Stockholm.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker Albanova på KTH.

Victoria och Daniel vill skaffa sig så mycket information som möjligt om den nya coronaviruset, COVID-19.

De har även besökt Kungl. Tekniska Högskolan för att träffa en grupp forskare, som håller på att utveckla ett nytt coronatest.