Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria kommer att bli en underbar brud!

24 feb, 2009, 13:34 
Agneta Nisbeth
Förberedelserna inför bröllopet är i full gång och allt fokus sätts såklart på bruden, kronprinsessan Victoria!
Annons

Planeringen med att få allt klart inför den stora festen är intensiv och mest fokus läggs såklart på den blivande bruden. Men kronprinsessan är väl förberedd – både fysiskt och mentalt. Ända sedan hon träffade Daniel på Master Training för sju år sedan har hon jobbat hårt för att hitta en balans mellan träning, jobb och fritid.

Alla år av styrketräning och löprundor har gett resultat och vi kommer att få se en vacker vältränad brud stå framme vid altaret i Storkyrkan. Hon kommer naturligtvis välja en enkel men elegant modell, precis som sin mamma 1976.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Något överdåd eller rysch pysch är ingenting för kronprinsessan. Drottning Silvia bar en vacker Diorklänning, men Victoria kommer troligtvis att bära en svenskdesignad klänning.

– Det vore roligt att bära svenskt, sa Victoria nyligen då hon promotade svensk design i London nyligen.

Lars Wallin en favorit

Det finns tre stora svenska klädskapare som kan tänkas få den prestigefulla uppgiften att skapa Sveriges tronföljares brudklänning. Lars Wallin, Pär Engsheden och Göran Alfredsson har alla sytt upp vackra gala- och festklänningar till Victoria genom åren och har full koll på hennes mått och önskemål. Inget för vräkigt eller svårburet, hellre enkelt men med roliga detaljer!

När Silvia sa ja till sin kung bar hon de vackra kamédiadem som kungens mamma prinsessan Sibylla bar vid sitt bröllop. Det är inte alls omöjligt att Victoria väljer att fortsätta den fina traditionen och dammar av det nästan 200 år gamla kamédiademet inför sin egen vigsel. Även kungens systrar prinsessorna Birgitta och Désirée bar det tunga franska diademet med guld, pärlor och kaméer när de gifte sig.

Annons

Brudbuketten kommer att bindas med smak och finess och säkerligen innehålla några av favoritblommorna från Sollidens blomsterpark. Solliden är och förblir kronprinsessans smultronställe på jorden och hon känner rabatter och blomster lika väl som någon av de duktiga trädgårdsmästarna. Kanske får vi även se någon av drottningens favoritblommor. 1976 bestod hennes bukett av enbart vita blommor: jasmin, orkidé och liljenkonvalj.

Victoria var tärna på bästa vännen Caroline Dinkelspiels bröllop.
Victoria var tärna på bästa vännen Caroline Dinkelspiels bröllop.

Vana bröllopsgäster

De sista åren har både Victoria och Daniel hunnit tjuvträna på att vandra altargången fram. Nästan alla av de närmaste vännerna har gift sig och kronprinsessan har varit en flitigt anlitad brudtärna.

Tillsammans med Caroline Dinkelspiel och Caroline Nilsson (född Kreuger) slöt hon en pakt när hon var tonåring, de lovade varandra att vara brudtärnor på varandras bröllop. Victoria var tärna på Caroline Dinkelspiels bröllop

Stockholm 2003, på Caroline Nilssons bröllop i Verbier 2007. Nu väntar alla med spänning på vem som ska bli kronprinsessans tärnor. Enligt gammal kunglig tradition kan inga gifta kvinnor vara tärnor till en kronprinsessa, men kanske töjer Victoria på den regeln, hon är ju trots allt en modern tronföljare med rätt att ändra på gammal konservativ etikett!

 

Av Jenny Alexandersson

Foto: IBL

Annons