Kronprinsessan Victoria laddar för Nobelfesten 2019

kronprinsessan victoria laddar för nobelfesten 2019

Kronprinsessan Victoria har några lugna dagar hemma på Haga. Nästa vecka är det Nobelfesten, med all kunglig representation, men först står kvalitetstid med Estelle och Oscar på schemat.

Kronprinsessans officiella kalender gapar tom, vilket är ytterst ovanligt. Ja, Victoria är faktiskt ledig ända fram till Nobelfesten.

Frågorna om var kronprinsessan håller hus, dessa lediga dagar, har varit många. Vabbar hon lillprins Oscar, som tillbringar sina dagar bland alla förkylningsvirus på förskolan? Eller har hon kanske tagit med sig barnen på solsemester?, har en del frågat sig.

Johan Tegel, vid hovets informationsavdelning, berättar dock att kronprinsessan är kvar i Stockholm.

– Kronprinsessan har under resten av denna vecka kontorstid med ett flertal interna möten och företräden. I går talade hon vid ett hållbarhetsseminarium på Finlandsinstitutet i Stockholm. Några ytterligare officiella programpunkter är dock inte inplanerade, säger han.

Victoria laddar för Nobelfesten 2019

Nästa vecka är det alltså Nobelvecka och kronprinsessan (som har varit med förut) vet vad som krävs av henne när alla pristagare kommer till Stockholm för en fyra timmar lång middagssittning. Det kommer att bli ett extremt stort medietryck och flera kungliga klädombyten.

Victoria kommer förstås klara den kungliga presentationen med bravur. Det enda hon egentligen tycker är jobbigt under sådana här hektiska arbetsveckor är att det blir mycket tid borta från barnen. Därför är kronprinsessan extra mån om att få pausa lite på Haga innan hela Nobel-karusellen drar igång.

Kvalitetstid med Estelle och Oscar betyder allt och vet Victoria att både hon och Daniel kommer att vara borta mycket så passar hon alltid på att anordna små mysiga familjeutflykter innan hon måste lägga allt sitt fokus på att representera kungafamiljen.

Foto: TT