Kronprinsessan Victoria lämnade Haga med Estelle

Kronprinsessan Victoria lämnade Haga med Estelle

JONATHAN NACKSTRAND
Victoria och Estelle bröt familjens coronaisolering.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria med familj har visat att man tar coronaviruset på allvar och sett till att hålla sig undan folksamlingar de senaste månaderna. Fysiska uppdrag har blivit digitala och alla möten med människor har skett utomhus med exemplariskt avstånd till andra, så som den dagen då de var och åkte skidor tillsammans med kungaparet på Drottningholm.

Men till slut måste även våra kungligheter ta sig ut från sina slott och i helgen hände just det, när Victoria och Estelle fotograferades ute på promenad med hunden Rio. De hade valt sträckan runt Brunnsviken, och hade säpovakter med sig i släptåg ute i det vackra vårvädret!

prinsessan Estelle rio prins oscar

Estelle firade nyligen sin 9-årsdag på slottet Haga.

Foto: Kate Gabor Kungliga Hovsta

Så underbart att komma ut i naturen och röra på sig tillsammans med sina fyrbenta vänner, en glädje för hela familjen i dessa tider!

Victoria och Daniels beteende väcker uppmärksamhet

Victoria och Daniels noggranna coronaisolering har väckt uppmärksamhet utomlands. I vårt grannland Norge tittar man på kronprinsessparet med oroliga ögon. I det nya numret av norska Se og hör, som släpps i butikerna idag, kan man läsa att Victoria och Daniel "lever som i fängelse".

Här är ett utdrag ur artikeln.

"Väggarna drar sig närmare om den svenska kronprinsessfamiljen. Som en husarrest. Det börjar bli många månader sedan kronprinsessan Victoria (43) vågade röra sig utanför dörrarna på Haga slott. Högst ofrivilligt har hon hållit sig inomhus tillsammans med sin käre prins Daniel (47) och parets två charmtroll – prinsessan Estelle (9) och prins Oscar (4). Det är nästan fem månader sedan Victoria och Daniel senaste var ute i offentligheten. Nu har de valt att leva som i ett 'fängelse', nästan som att de har husarrest", skriver norska Se og hör.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade hundbråket – sanningen bakom