Kronprinsessan Victoria modehånas

Kronprinsessan Victoria hyllas ofta för sina modeval, men inte alla är förtjusta i hennes klädstil och nu modehånas hon på Twitter.

Ända sedan kronprinsessans stylist, Tina Törnqvist, kom in i Victorias liv för omkring tio år sedan har sessans stil gått från klarhet till klarhet. I dag är Victoria en av Europas bäst klädda kungligheter. Och hennes syn på mode har förändrats en hel del. Det har hon själv vittnat om.

– Kläder är naturligtvis viktigt för mig. Men det är först på senare tid som jag har insett vad de egentligen betyder, har Victoria själv slagit fast.

Modeintresset har dock inte funnits där så länge. Enligt en intervju med tidningen Amelia 2003 berättade hon att kläder och stil inte har varit något hon har lagt ned särskilt mycket tid och energi på.

– Tyvärr har jag inget naturligt klädintresse. Det skulle underlätta. Själv tycker jag att det är för mycket fokus på kläder, min syster försöker hjälpa mig, men kläder är inget jag prioriterar, sade kronprinsessan då.

Hånas på Twitter

På sistone har hon hyllats för sin moderiktiga klädstil även i internationell press, bland annat hyllades hon och prinsessan Sofia i tidningen Hello för sina klädval. Men alla är inte överförtjusta i hennes klädstil, och i dagarna blev hon faktiskt hånad på Twitter för sin klädstil.

Tidningen New York Times modekritiker, Vanessa Friedman, lade upp ett inlägg på den sociala nätverkstjänsten där hon gjorde sig rolig över två klänningar från Proenza Schouler som hon kallas liknar kläderna från kultfilmen Star Wars. Användaren JR kommenterar i sin tur att om klänningarna hade varit blommiga hade det passar perfekt in i kronprinsessan Victorias garderob.

Foto: TT