Kronprinsessan Victoria nobbas för Anders Tegnell

Kronprinsessan Victoria nobbas för Anders Tegnell

Kronprinsessan Victoria fick nobben. Nu riktas ilskan mot statsepidemologen Anders Tegnell.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 42?
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria är en av Sveriges mest populära offentliga profiler. Alla opinionsundersökningar visar att det är hon som är kungahusets mest uppskattade representant.

På förhand kändes hon som en klockren vinnaren är Livsmedelsföretagen ställde följande fråga till svenska folket: Vilken känd svensk person som har varit aktuell under senaste året skulle du helst bjuda in till ditt julbord?

Men det var inte kronprinsessan Victoria som vann. Hon hamnade tyvärr inte ens på topp fem-listan.

Kronprinsessan Victoria nobbas för Anders Tegnell

Anders Tegnell och kronprinsessan Victoria.

Anders Tegnell vann över kronprinsessan Victoria i tävlingen.

Vann gjorde coronatidens viktigaste röst, statsepidemologen Anders Tegnell.

– Även om jag tror att de flesta helst av allt skulle vilja slippa prata mer om coronamutationer, smittspridningsteorier eller ytterligare restriktioner, kan jag förstå att man gärna skulle bjuda in årets i särklass mest omtalade svensk till sitt julbordsfirande., säger Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen, i ett uttalande.

På en delad andraplats kommer Vänsterpartiets tidigare partiledare Jonas Sjöstedt och SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfelt. På tredje plats hamnar Sven Melander, på plats 4 Anders Hansen och på delad plats 5 står David Sundin och Mia Skäringer.

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

Starka reaktioner: "Det är helt absurt"

Men kronprinsessan då? Opinionsbildaren Markus Uvell tycker att svenska folket är helt fel ute som inte har med vår blivande drottning på listan.

"Nu gillar jag iofs Tegnell (feel free att rasa!) men att svenska folket tydligen hellre vill äta julbord med honom än med Kronprinsessan är ju helt absurt", skriver Markus.

Andra användare fyllde i med sina drömuppsättningar gäster till jul.

"Tänk att få äta julbord med Edward Blom och kronprinsessan Victoria! Vilken grej ändå!", skriver en användare.

"Kronprinsessan alla dar i veckan... En lunch med Tegnell blir nog stel och tråkig, känns som microvärmd matlåda i ett trist beiget statligt lunchrum där Tegnell slevar i sig läsandes senaste läkartidningen under tystnad", skriver en annan.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom