Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Håkan Hellström indragna i konflikt – kan förstöra kronprinsessans stora dag: ”Borde tänkt till”

16 jun, 2023, 04:00 
Håkan Hellström och kronprinsessan Victoria

Det blir en olycklig krock mellan kronprinsessan Victoria och Håkan Hellström.

Annons

Victoriadagen är inte långt bort nu. Den 14 juli fyller kronprinsessan Victoria 46 och firar med en tillställning på Solliden och en konsert på Borgholms slott.

Ilko Corkovic (S) är kommunalråd i Borgholm.

– Det är en höjdpunkt på hela sommaren. Vi är oerhört tacksamma att kungafamiljen väljer att fortsätta fira i vår kommun. Vi känner att de är våra på något sätt. Både unga och gamla älskar kronprinsessan. Hon har en speciell plats i våra hjärtan är på Öland, säger Ilko, som själv har en väldigt speciell koppling till just Victoriadagen.

– Jag kom som flykting till Sverige för 30 år sedan. Firandet 1993 var jag en av arbetarna som byggde scenen för firandet av Victoriadagen. Så jag såg kronprinsessan som flyktinggrabb. För mig är det här ett firande där alla kan delta. Vi sluter samman som samhälle.

Så ska Victoria firas på födelsedagen!Brand logo
Så ska Victoria firas på födelsedagen!

Krocken mellan Håkan Hellström och kronprinsessan Victoria

Men 14 juli är tydligen ett populärt datum för stora evenemang – i alla fall i området. Samma kväll ska nämligen Håkan Hellström, Sveriges kanske populäraste artist, uppträda på Fredriksskans i Kalmar, bara några mil bort från Borgholms slott.

Annons

Det blir alltså en krock mellan två händelser som båda lär locka storpublik. Ilko är inte helt nöjd med arrangemanget.

– Det är kronprinsessan som är nummer ett. Det kommer inte att påverka vårt evenemang. Men sen kan man säga att de kunde ha planerat det bättre, säger han.

– Det är synd att de valde samma dag på Kalmarsidan. Vi vet att publiken kommer. Men man borde ha tänkt till.

Kalmar svarar på kritiken

Sylvia Nylin, vd på kommunägda Destination Kalmar, är medveten om krocken.

– Man ska komma ihåg att vi bara är värd från stadens sida. Vi har blivit erbjudna ett datum från konsertarrangören och fått välja mellan det eller ingen konsert alls. Självklart försöker vi i möjligaste mån undvika krockar. Men det är inte vi som aktivt valt datumet.

– Klart att det inte är att optimalt, men som sagt så stod det mellan detta eller ingen Håkan Hellström-konsert överhuvudtaget, säger Sylvia.

Annons