Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på stan

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på stan
Annons

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel

Igår var kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel ute på stan och kalasade. Det vankades nämligen invigning av…

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på stan”

 1. lime skriver: 24 november, 2010

  ”Några” kostnader för Victoria år 2010:
  10 miljoner – Storkyrkans renovering
  10 miljoner – bröllopet en ”statsangelägenhet”
  4 miljoner – UD, cirka 800 utländska journalister
  15 miljoner – Kungens bidrag, dvs apanage
  20 miljoner – Stockholm stads fest i två veckor
  14 miljoner – polisbevakning
  4,5 miljoner – hushållsavgifter, ny bostad 2010
  14 miljoner – regeringens ”inflyttningspresent”
  45 miljoner – renovering av Haga slott.


 2. Elvira M skriver: 24 november, 2010

  lime:
  Jag förstår inte hur de kostnader koplar med rubriken? Och i alla fall, hur t.ex Stockholm stads festkostnader kunde vara Victorias fel, staden troligen har bestämt de alldeles själv.


 3. Gneta skriver: 24 november, 2010

  1: Där vill jag direkt revidera en post och det är nämligen städningen av Storkyrkan, som det handlade om och inte en renovering..

  Det är skandal att denna städning inte kom tillstånd förrän Kronprinsessan skulle gifta sig.. Denna städning borde skett mycket, mycket tidigare.. För detta handlar om en svensk kulturskatt och som sådan skall den vårdas.

  På intäktssidan, kanske man till försvar av kostnaderna ta med moms på de som spenderades under dessa två veckor när Stockholm hade fest
  Regeringens sk inflyttningspresent, avser väl 2011 om jag inte minns fel.

  Renoveringen av Haga Slott, detta slott har inte renoverats rörts sedan början av 60-talet, när den svenska regeringen tog över rätten att disponera slottet för utländska regeringsgäster.. Lite kuriosa här. Den första gäst som använde Haga slott var ju Sovjets dåvarande ledare Nikita Chrustjev (svatningen?)
  Haga slott har stått oanvänt och var tydligen i ganska stort behov av renovering. Denna renovering oberoende vad slottet skulle komma att användas till, hade kostat Statens Fastighetsverk en ganska erjäl summa.


 4. EvaKEva skriver: 24 november, 2010

  Dear Lime,

  … and on the plus side…?


 5. Malin skriver: 24 november, 2010

  Gud vad det är tröttsamt med folk som alltid måste tjata om pengar! Man behöver inte gilla monarkin (personligen ser jag både för- och nackdelar med detta) Men det eviga tjattrandet om pengar framstår faktiskt bara som bittert och avundsjukt, hur mycket folk än vill hävda motsatsen. En president hade inte varit billigare och kungahuset (inte minst sommarens bröllop) drar in väldigt mycket pengar också Klart att bröllopet var en statsangelägenhet, det var ju en offentlig folkfest som också drog in väldigt mycket pengar. Det kan knappast jämföras med ett privat bröllop. Var för eller emot monarki, vilket som, men lägg ner detta pengatjat, det är bara löjligt!


 6. Lina skriver: 24 november, 2010

  Hoppas det blev en hellyckad kväll för kronprinsessparet!


 7. Daisy skriver: 24 november, 2010

  Presidenten kostar faktiskt mer ;).


 8. Maggan skriver: 24 november, 2010

  Vilken tur att det inte blev ett bröllop till då. Jag tycker vi ska ha vårt kungahus och det får kosta pengar men vi ska ställa lite krav på våra yngsta prins och prinsessa som är lite lata.


 9. Måntand skriver: 24 november, 2010

  Jag blir liiiite förvirrad. Vad har första inlägget med själva artikeln att göra? Fattar ingenting. Och som redan nämnts, varför detta tjat om pengar? Varför vara avundsjuk? För det är bara de det handlar om. “Varför ska dom få… varför ska vi betala..” osv i all oändlighet. Sjukt less. Och som Eva skrev. Kanske ska man också fundera på vad vi tjänar också..


 10. wilhelmina skriver: 25 november, 2010

  Just det Victoria och HENNES prins, inte folkets!


 11. Lydia skriver: 25 november, 2010

  #8 Maggan kan hålla med dig om prinsen som inte sköter sin utbildning. Tror däremot inte att Madeleine är latare än Victoria.


 12. Karin skriver: 25 november, 2010

  Lime,

  Den tyska turismen ökade markant efter 1976 (då kungen gifte sig med drottning Silvia – om du nu inte visste det) och ligger stadigt på 1-2 miljoner övernattningar per år.
  Förra året stod tyskarna för 2,3 miljoner övernattningar i Sverige ( de hyr främst stugor 8-10.000 kr/vecka = 8000/7=1143 kr/natt) 2,3 miljoner x 1143 kr=2 628 000 000 kr – 25% moms = 525,7 miljoner till staten!
  Sedan handlar de för 1400 kr/person i genomsnitt per dag – ta momsen på det….sedan äter de – momsen på det…ska jag fortsätta????
  Tyskarna kommer inte till Sverige för att titta på Silvia och hennes familj – men denna ständiga pr som det innebär i Tyskland där någon av damerna Bernadotte är på löpet varje vecka – ger en ständig reklam/påminnesle om vårt vackra land.
  Och de som inte tror att vi påverkas av reklam/pr kan ju fundera på varför det är så mycket reklam i tv…

  Nästan 7 miljoner tyskar såg på Victorias bröllop i 6 timmar i sträck – det är mer än vad tyskarna såg varje enskild fotbollsmatch under VM – det tyder på ett visst intresse eller hur?

  Jag är trött på detta ständiga och felaktiga tjat om kungafamiljens kostnader.Kungafamiljen är med och drar in mer pengar till statsapparaten än de kostar!
  Faktum är att de försörjer oss MER än vi försörjer dem!


 13. EvaKEva skriver: 26 november, 2010

  # Karin

  I agree.

  Lime

  Why it’s so hard to admit to being wrong?


 14. Nyfiken skriver: 26 november, 2010

  11. Lydia
  Vad grundar du sista meningen på?


 15. Emma_H skriver: 29 november, 2010

  Till Lime… Gör ett eget inlägg då Karins svar #12 till dig vimlade av FELaktigheter både faktamässigt & uträkningsmässigt!!
  Jag har inte tagit mina siffror ur luften likt Karin utan baserat det på FAKTA för 2009 fr Tillväxtverket/SBC det vill säga de som sammanställer beläggningsstatistik o turismfakta regelbundet för vårt land.

  För det 1:a_
  Turismrelaterad verksamhet har enligt Skatteverket 12% MOMS – o inte 25% som Karin påstår
  För det 2:a_
  Antal övernattningar fr Tyskland var år 2009 inte 2,3 Milj – utan 2.628.885 övernattningar
  För det 3:e_
  Dessa övernattningar är EJ detsamma som ANTAL personer… Att K tvärsäkert påstår att “alla dessa tyskar” spenderat 1400kr per dag är absurt. Märk väl att… Affärsresenärer o Nöjesresenärer har olika stor/liten budget & olika mkt tid per dag att spendera pengar på.
  För det 4:e_
  så påverkas/styrs deras inköpsbeslut beträffande mat o logi o transport o ev. shopping inte av vårt kungahus – då besökaren även reser, shoppar o äter även hemma i republiken Tyskland.
  För det 5:e_
  Karins s.k. Uträkning blir fel åxå då hon baserar ett fantasi pris för HYRD STUGA för ALLA sina Miljooner övernattningar 2009 då hon vill påstå att “de hyr främst stugor” FEL Hyrd stuga utgör bara 30% i tysk SveTurism, OCH i princip lika vanligt är att bo på Hotell o Tälta på Camping vilket kan variera väldigt i pris Upp/Ner per natt. Annat vanligt o billigare alternativ är exvis Vandrarhem.
  För det 6:e_
  hävdar Karin att det är främst tack vare kungaparets bröllop -76 som det är så mkt tysk turism i Sverige.
  Ökad välfärd, Globalisering och Berlinmurens fall bidrog åxa till att de blev mer rörliga! Fakta: Tyskar är idag nr 2 inom EU som reser mest utrikes – inom/utom EU. Därtill har Sve jättemkt Affärsrelationer m Tyskland, o har så haft lång tid. Turism= omfattar människors aktiviteter när de reser till och vistas på platser utanför sin vanliga omgivning för kortare tid för Fritid, Affärer eller andra syften. Kungahusets påverkan i detta sammanhang är minimal – annat än när de säljer tyska skvaller tidningar.
  För det 7:e_
  Apropå PR och Tyskens beslut att resa hit… Vad folk i utlandet MEST associerar m SVE enl undersökningar är Vacker Natur, Ingmar Bergman, diverse författare typ A Lindgren, IKEA, Björn Borg, god Mat, Skansen, TVdeckare typ Van Veeteren – sånt gör många tyskar nyfikna på att resa hit. Därtill populära svenska Besöksmål & Sevärdheter varav de 30 bästa 2009 hade 3MILJ besökare – utan påverkan eller närvaro av vårt kungahus…

  Dock i samband m Love Sthlm + Bröllopet uppstod ju SäljFlopp enl. Svensk Handels prognos – då media gav rapport om att de tyska turisterna UTEBLEV o hotellrum stod tomma & handeln missade många miljoner på det tyvärr.
  Nej Karin det finns inga MÄTbara kungliga inkomster, bara utgifter. Än viktigare att se till deras PRESTATION = Value.4.$!


 16. Agneta Christoferson skriver: 6 december, 2010

  Vad skulle det inte kosta med en president och deras kampanjer????
  Hur mycket kostar det inte att ha poliser vid fotbollsmatcher??
  Vad kostar det inte med poliser vid utländska “storgubbars” besök?
  Vad kostar det inte med polisen när EU har sitt möte i Sverige???

  Hur mycket pr ger ovanstående Sverige?
  Vi har ett jättefint kronprinsesspar som så småningom kommer att ta över, och jag hoppas verkligen att det blir så./förhoppningsfull


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar