Kronprinsessan Victoria om att prins Daniel är sjuk

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

Prins Daniel fick ställa in ett besök på grund av sjukdom. Nu har kronprinsessan Victoria berättat mer.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är på ett slags turné genom landet. Men det är inte lika glatt och lättsamt som det låter.

Victoria och Daniel reser runt för informera sig kring hur de olika regionerna hanterar den pågående coronapandemin. Enligt hovet sker alla besök med smittorisken i åtanke; Victoria avstår från att skaka hand och ser till att hålla avstånd.

Prins Daniel sjuk – så mår han

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

Prins Daniel blev sjuk och fick ställa in sitt besök.

Men inför länsbesöket i Västmanland fick vi plötsligt ett illavarslande besked. Prins Daniel skulle inte finnas vid sin hustrus sida.

– Prinsen har en lättare förkylning och avstår därför dagens besök. Med anledning av sina förkylningssymtom har prinsen testats för covid-19. Resultatet var dock negativt, sa Johan Tegel vid hovets informationsavdelning till Svensk Damtidning.

När Victoria träffade pressen i Västmanland ville hon också betona att det inte var någon större fara med Daniel.

– Det är en vanlig höstförkylning han har. Det blir ju lätt så under hösten när man har barn på förskolan, säger Victoria till SVT.

– Men vi måste ju hålla oss till rekommendationerna och vara fortsatt försiktiga, tillägger hon.

"Väldigt starka berättelser"

Victoria hade mycket att berätta när hon kom hem efter besöket.

– Det stora syftet med att vara här är att höra hur coronapandemin har påverkat läget i Västmanland. Att få träffa olika aktörer och höra hur de påverkats. Vi har fått en lägesbeskrivning från olika aktörer, som berättat på vilka sätt de har bemött pandemin. Vi från familjen ska besöka alla län för att få en bättre förståelse för hur pandemin påverkat hela Sverige, sa Victoria till SVT efteråt.

– Det är väldigt starka berättelser. I briefarna är det hela samhället som berörs. Man har varit pragmatiska och men också flexibla i hur man hanterat krisen. När krisen tilltagit har man hanterat den på ett pragmatiskt sätt. Det är det enda man kan göra. Det är ett förlopp man inte vet slutet på. Man måste hantera den nu och då, samtidigt som man har ett långsiktigt tänk.

LÄS OCKSÅ: Hovets besked om prins Daniel