Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria om Aviciis bortgång: "Vi är chockade"

26 apr, 2018, 06:00 
AvAmanda Lundin
Kronprinsessan Victoria och Tim "Avicii" Bergling
Han fick hela världen att dansa. Tim "Avicii" Berglings bortgång har berört människor världen över. Nu berättar kronprinsessan Victoria om hennes känslor kring världsartistens bortgång.
Annons

Det har snart gått en vecka sedan vi nåddes av det fruktansvärda beskedet att världs-dj:n Tim “Avicii” Bergling lämnat jordelivet. Hela världen sörjer artisten och delar med sig av sina känslor och minnen på sociala medier.

Nu har även kronprinsessan Victoria för första gången uttalat sig om världs-dj:ns bortgång. När hon landskapsvandrade i Lappland under onsdagen berättade hon för Aftonbladet om sina känslor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi är naturligtvis lika chockade som alla andra, säger hon kronprinsessan Victoria till tidningen.

 

Lördagen den 21 april samlades tusentals människor på Sergel Torg i Stockholm för att hylla Avicii.
Lördagen den 21 april samlades tusentals människor på Sergel Torg i Stockholm för att hylla Avicii.

Även prins Carl Philip och prinsessan Sofia var snabba med att kommentera det tragiska beskedet.

”Det är med stor sorg som vi mottagit beskedet att Tim Bergling har gått bort. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom och beundrade honom som artist och den fina person som han var. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik. Våra varmaste tankar går till hans familj”, sa prinsparet i ett uttalande bara några timmar efter beskedet.

Tim “Avicii” Bergling spelade ju som bekant på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop 2015. Året innan var Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på hans konsert på Tele2 Arena i Stockholm och prins Carl Philip och prinsessan Sofia var på hans sista Sverigekonsert i Malmö 2016.

Carl Philip och Sofia på Aviciis konsert i Malmö 2016.
Carl Philip och Sofia på Aviciis konsert i Malmö 2016.

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons