Kronprinsessan Victoria om barnavslöjandet – berättar med egna ord

Kronprinsessan Victoria om barnavslöjandet – berättar med egna ord

Janerik Henriksson/TT
Kronprinsessan Victoria har skapat en fantastisk liten familj tillsammans med prins Daniel, något hon alltid längtat efter!
Prins Daniel avslöjar: Det brukar han göra med Estelle och Oscar!
Slå på ljud

När Victoria blev mamma till Estelle 2012 var det en efterlängtad liten dotter som kom till världen. Fyra år senare fullbordades familjen med lillebror Oscar och sedan dess har det riktigt gått att se hur stolt kronprinsessan är över sina två barn, Estelle som redan är en liten Victoria i miniatyr och Oscar som så gärna tyr sig till sina föräldrar när han blir lite blyg framför kamerorna.

Kronprinsessan Victoria pratar om sin barnlängtan

I en intervju med TT i samband med sin 40-årsdag berättade Victoria om upplevelsen av att vara mamma, och på vilket sätt det har förändrat hennes liv och hennes vardag.

– Det är fantastiskt att få den glädjen och lyckan att få följa två varelser så nära och tillsammans med dem få uppleva deras utveckling. Men sedan givetvis att själv få bli mamma, och jag hör till dem som verkligen längtat efter att bli det, då är det ju den största gåvan som finns, sa kronprinsessan då Victoria till TT.

Victoria med Estelle och Oscar. Foto: IBL

Karin Tˆrnblom / IBL BildbyrÂ

Men hon medger även att det finns utmaningar när man båda ska ha tid för familjen och genomföra alla sina plikter som kronprinsessa av Sverige. Det finns ingen som kan ersätta henne i det jobb hon gör, men samtidigt vill hon inte missa något med barnen.

– Man missar ju väldigt många fina ögonblick med barnen och det kan jag känna är väldigt dubbelt. Jag tillhör nog dem som är lite nojiga med att dokumentera barnens uppväxt. Jag försöker verkligen aktivt iaktta och skriva ner små saker som sker. Som att: "Åh titta, nu är det första gången han eller hon smakar det där, eller gör det här", säger kronprinsessan.

Många kan nog känna igen sig i Victorias situation, kronprinsessa eller ej, men vi är säkra på att hon lyckas vara en precis lika fantastisk mamma som hon är representant för Sverige!