Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria på känslofyllt uppdrag

25 jan, 2016, 10:51 
Margareta
Kronprinsessan Victoria jobbar in i det sista och förde under dagen upp tuffa men viktiga ämnen på agendan.
Annons
victoria-1-ste

Under året har kronprinsessan gjort vad hon kunnat för att föra upp ämnen som rasism, integration och migration på agendan.

Under dagen har hon fortsatt arbetet. Hon närvarade vid en föreläsning med Emerich Roth på Viksjöskolan i Järfälla, en man som bär på en stark och känslofylld historia.

Iklädd samma blus som hon valde precis i början av sin graviditet kramade hon Emerich innan hon satte sig längst fram i salen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Emerich Roth, född 1924, kom till Sverige i december 1950 efter att på ett mirakulöst sätt ha överlevt ohyggliga år i fem olika koncentrationsläger.

Han var med att startade Föreningen Förintelsens Överlevande i syfte att sprida kunskaper i främst skolor, om händelserna under andra världskriget och motverka att rasismen får fotfäste i samhället. Han kämpar också hårt för att förebygga våld, främlingsfientlighet, hat och mobbning bland ungdomar.

Kronprinsessan har nu bara fyra officiella uppdrag kvar i jobbkalendern innan vår nästa kunglighet beräknas anlända.

Av: Margareta Gotthardsson.

Foto Stella pictures.

Annons