Kronprinsessan Victoria pratar tyska på Solliden

kronprinsessan victoria pratar tyska på solliden 2018

Att Victoria pratar flytande tyska visste vi sedan länge. Men det är sällan man får se henne "in action". I det unika filmklippet fr vi höra hur det låter när kronprinsessan talar sin mammas modersmål!

När Victoria tar emot gratulationer på Solliden, den 14 juli, är det sällan det sker någonting oväntat. Kungen inleder alltid sin dotters firande med att stämma upp i “Ja må hon leva”, framför slottstrappan, och sedan går Victoria runt och hälsar på alla som har kommit dit för att gratulera.

Kronprinsessan tar emot teckningar, spettekakor och andra presenter, gjorda med omsorg. Och hon tar sig alltid tid när någon vill hålla kvar henne lite extra länge för en pratstund.

Människor runt omkring blev helt chockade

För två år sedan över slottsparken och kön ringlade sig utanför grindarna, precis som den alltid gör den 14 juli.

“Es ist fantastisch”. Det är fantastiskt, utbrast plötsligt Victoria och fortsatte sedan att prata tyska med sällskapet en bra stund.

Hör hur det låter när Victoria pratar tyska:

Silvia 2017

Drottning Silvia var tidigt mån om att lära sina tre barn tyska. Men det är sällan vi får höra dem prata sin mammas modersmål!

Konversationen fångades av besökaren Lillan Unger, som är bosatt på Öland och som själv hade åkt till Solliden för att fira den kungliga födelsedagen. Att kronprinsessan talar sin mammas modersmål har vi känt till länge men det här var första gången vi fick höra henne prata, på riktigt!

Foto: TT, Lilian Unger