Kronprinsessan Victoria presenterar ny familjemedlem – efter ilskan

Kronprinsessan Victoria presenterar ny familjemedlem – efter ilskan

Kronprinsessan Victoria presenterade den nya familjemedlemmen. Men bilderna lär väcka en del ilska.
Se kronprinsessfamiljens hälsning – Estelle önskar glad första advent!
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och hennes familj värmde alla våra hjärtan med sin fina julhälsning. I klippet sitter hela skaran samlad: Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar. Plus ännu en familjemedlem.

Kronprinsessan Victoria visar upp ny familjemedlem

Rio och prinsessan Estelle.

Rio sitter i prinsessan Estelles knä.

I julhälsningen får även hunden Rio plats i soffan, där han sitter i Estelles knä. Rio ser ut att på relativt kort tid (kronprinsessan Victoria skaffade honom i våras) ha blivit en fullvärdig medlem av gemenskapen.

I kommentarsfältet under hälsningen har flera uppmärksammat Rio, som redan verkar ha något av en fanclub. Men det var annat ljud i skällan i våras. Då var Rio föremål för en stor kontrovers.

Rio, kronprinsessans hund, har väckt reaktioner

Rio är nämligen en cavapoo, en blandrashund. En mix mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Det här är inte helt okontroversiellt, vilket Victoria fick erfara i kommentarsfältet under kungahusets första bild på Rio.

“Tråkigt att dom som representerar Sverige väljer bort seriösa svenska uppfödare som följer Svenska kennelklubbens riktlinjer för hälsosam avel i förmån till en blandras. I den positionen dom är tycker jag man ska vara ett föredöme o inte stödja denna blandrasavel”, skrev en användare, som var långtifrån ensam om sin kritik.

I samband med köpet av Rio talade Svensk Dam med Vivian Lindblom Loftén, grundaren av blandis.se, ett register som välkomnar både en– och flerrasiga hundar.

Hon underströk att blandhasrundar kan väcka starka, nästan hatiska reaktioner bland hunduppfödare med en mer ortodox syn på saken.

– Det är så laddat. Jag blir förvånad. Att hata någon för att man köper en blandrashund… det är så förgiftat. Jag förstår det inte, sa Vivian då.

– Det kan bli helt fruktansvärda hatkampanjer. Victoria och Daniel har genomlevt några veckor av helvetet nu. Jag tycker att det kan vara viktigt att man ska prata med varandra och diskutera. Det ska få finnas forum för människor som ska avla blandraser, där de kan få veta vad man ska tänka på, just så att allt går rätt till.

LÄS OCKSÅ: Chris O'Neill och prinsessan Sofia syns tillsammans på bilderna