Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria strålande vacker på Margrethes pampiga fest

16 apr, 2010, 09:52 
Agneta Nisbeth
Annons
fest_danmark

Kronprinsessan Victoria i samma sagolika klänning hon bar på Nobelfesten 2008.
Kronprinsessan Victoria i samma sagolika klänning hon bar på Nobelfesten 2008.

Efter en dag av kaos var det så äntligen dags.

Annons

På torsdagskvällen firades danska drottning Margrethe med pompa och ståt på Kungliga Teatern i Köpenhamn.

Men varken kung Carl XVI Gustaf eller drottning Silvia fanns på plats – de stoppades av askmolnen.

I går (torsdag) hopade sig de mörka molnen på himmelen – bokstavligen. Vulkanutbrottet på Island höll nämligen på att sätta stopp för Margrethes glada firande. Flera av de inbjudna var nära att inte hinna i tid till kalasets början, bland dem den svenska kungafamiljen. Sveriges kungligheter har sett fram emot drottning Margrethes 70-års firande i veckor så visst blev det en smula snopet när bara prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och Daniel Westling hann fram i tid. Kungen och drottningen fick se sig besegrade – av tiden och askmolnen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Victoria var drottninglik

Turligt nog glänste dock den närvarande trion så det räckte och blev över för alla. Victoria gjorde entré på den röda mattan i en vacker puderrosa klänning med skira volanger, faktiskt samma ljuva kreation som tidigare burit på kungaparets nobelmiddag 2008. Det långa mörka håret var ganska stramt uppsatt, hon såg nästan drottninglik ut och bar upp sig sin klänning på precis samma vana och graciösa sätt som sin kungliga kollega kronprinsessan Mary, som dagen till ära valde att bära helvitt. Vid festligheterna i tisdags var det prinsessan Marie som var klädd i den snöfärgade kulören, Mary kom då i eldrött. Denna gång var det precis tvärtom!

Annons
Kronprinsessan Mary, kronprins Frederik och kronprinsessan Mette-Marit.
Kronprinsessan Mary, kronprins Frederik och kronprinsessan Mette-Marit.

Kronprins Haakon fast på flygplatsen

Flera av kungligheterna anlände tre och tre. Mette-Marit, vars make, kronprins Haakon, satt fast på flygplatsen i London, gick tillsammans med kronprins Frederik och hans Mary och Victoria trippade därefter fram på den röda mattan eskorterad av brodern Carl Philip och blivande maken Daniel. Sist, men definitivt inte minst, kom prins Henrik och födelsedagsbarnet i egen hög person – drottning Margarethe. Festen kunde börja!

Annons

[smooth=id: 251; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

charles_johanna_

Svensk Damtidnings team Charles Hammarsten och Johanna Lejon på plats.
Följ även händelserna på Johannas blogg Bakom kulisserna »


Annons