Kronprinsessan Victoria tvingas hantera krisen ensam

kronprinsessan victoria ensam

Victoria arbetar mer än någonsin. Sverige befinner sig i kris och varken kungaparet eller Carl Philip och Madeleine kan hjälpa kronprinsessan med det kungliga arbetet i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria befinner sig i en svår situation. Medan kungaparet har lämnat Stockholm, för att isolera sig på Stenhammar, är det hon som hon håller det kungliga arbetet flytande på hemmaplan.

Victoria sköter det kungliga arbetet

Kronprinsessan är självklar i rollen som landets kungliga representant men den pandemi, som vi nu lever i, hade ingen kunnat förutse. Och även plikttrogna Victoria hade förstås behövt förbereda sig lite inför allt kungligt ansvar som plötsligt hamnat i hennes knä.

prinsessan madeleine coronakrisen

Prinsessan Madeleine är fast i USA och kan inte hjälpa sin storasyster.

Sedan var det ju bara några månader sedan som kungen beslutade sig för att krympa familjen på titlar. Fem av sju barnbarn är inte kungliga högheter längre, vilket i förlängningen betyder att även Carl Philips och Madeleines kungliga roller förändras.

I skrivande stund har prinsessan Sofia ett uppdrag inplanerat i den kungliga kalendern medan prins Carl Philips namn helt lyser med sin frånvaro. Lillasyster Madeleine kan Victoria inte heller räkna med under den här krisen. Hon är, som bekant, fast i Florida på obestämt framtid – och har dessutom varken barnomsorg eller nanny, som kan hjälpa till när hon behöver arbeta.

Kronprinsessan Victoria höll brandtal.

Kronprinsessan Victoria har visat svenska folket att hon är en person att räkna med – när det är som tuffast.

Madeleines och Carl Philips roller har förändrats

I Sverige är restriktionerna inte alls lika hårda. Kronprinsessan kan fortfarande ha barnen Estelle och Oscar i skola respektive på förskolan. Däremot är det förstås speciellt att inte kunna träffa kungaparet, och bolla frågor och kungliga dilemman med dem, under en sådan här stor kris. Både kungen och drottningen är ju över 70 år och har inte träffat varken barn eller barnbarn på flera månader.

Men Victoria är Sveriges framtida drottning och redan nu visar hon att hon kommer att axla den rollen med bravur.

Foto: TT