Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria utsedd till Årets yrkeskvinna

26 apr, 2010, 13:01 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
Kronprinsessan Victoria – Årets yrkeskvinna 2010
Kronprinsessan Victoria – Årets yrkeskvinna 2010
Kronprinsessan Victoria med sin Daniel vid sin sida.
Kronprinsessan Victoria som allt oftare har sin Daniel vid sin sida.

Kronprinsessan Victoria blir inte bara årets brud 2010 utan även Årets yrkeskvinna…

I helgen hade Jämställdhetsorganisationen BPW Sweden, Business and Professional Women, sin årliga årsstämma som i vanlig ordning avslutades den med att tillkännage Årets yrkeskvinna. Priset har delats ut sedan 1981 och  i år gick det till ingen mindre än kronprinsessan Victoria.

Målmedveten

– Vi vill gärna lyfta fram hennes yrkesutövande del, och inte allt det där andra som det skrivs väldigt mycket om, säger förbundsordförande Solveig Staffas till Kristianstadsbladet.

Annons

Motiveringen lyder: “För den ambition, energi och målmedvetenhet som kronprinsessan utför i sitt uppdrag som företrädare för Sverige. Därtill utför kronprinsessan sitt idoga arbete med glädje, engagemang och förmåga att entusiasmera. Kronprinsessan Victoria är i sitt yrkesutövande en god förebild för alla yrkesverksamma unga kvinnor”

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Företrädare för Sverige och stöttar Madeleine

Kronprinsessan Victoria är i full fart med att planera det sista inför sitt och Daniel Westlings bröllop, inreda och planera flytt till Haga slott, stötta prinsessan Madeleine i hennes största livskris med brytningen med fästmannen Jonas Bergström, plus att kronprinsessan även har åtaganden för att representera kungahuset och Sverige. Victorias schema är fulltecknat och nu har hon fått en rejäl uppmuntran i det jobb hon gör som företrädare för Sverige – priset som Årets yrkeskvinna.

Tidigare vinnare:

2009: H&M:s chefsdesigner Margareta van Den Bosch

2008: Chefsåklagare Barbro Jönsson

2007: Opinionsbildaren Alexandra Charles

2006: Generaldirektör Inga-Britt Ahlenius

Av Anna Frödell

Foto: Charles Hammarsten

Annons