Kronprinsessan Victoria utskälld efter nya bilderna: "Skiter i oss"

Kronprinsessan Victoria

Jonas Ekstromer

Kronprinsessan Victoria får kritik från oväntat håll efter de nya bilderna.

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria dök aldrig upp i Göteborg när staden firade 400 år. I stället skickade hon en videohälsning, som gick att se via kungahusets Instagram-konto.

– Prins Daniel och jag har så många fina minnen från er stad och vi hade verkligen sett fram emot att besöka er i dag. Men när det nu inte var möjligt, så är jag ändå glad över att få sända den här hälsningen, härifrån Logården vid Kungliga slottet i Stockholm, sa Victoria.

– Ni göteborgare är kända för att vara stolta över er stad. Och det med all rätt! Så mycket av det som format Sverige, som byggt vårt välstånd och präglat vår kultur, har kommit från er.

Kronprinsessan Victoria får kritik för att hon inte dök upp i Göteborg

Kronprinsessan Victoria
Jonas Ekstromer

Men göteborgarna var inte fullkomligt nöjda. Göteborgs-Postens krönikör Johan Wanloo, känd serietecknare och författare, tyckte att Victoria borde ha trotsat pandemiförsiktigheten och rest västerut.

"Det finns vissa speciella tillfällen då man biter ihop, tar på ett munskydd, bokar två säten på X2000 och ser till att vara på plats. Som när man är Kronprinsessan Victoria och ska hålla tal då den näst största staden i landet som man står på tur att bli regent över fyller 400 år", skriver Johan.

"Visst, vår stad är liten, krokig och fylld med steniga backar. Byggd på ett träsk för att hålla vresiga danskar på avstånd. Men det var trots allt en kung som för 400 år sedan bestämde var den skulle ligga. Då är det minsta man kan begära att åtminstone någon med lite kunglig glans masar sig hit. Det måste inte ens vara Kronprinsessan. Vi skulle säkert ha nöjt oss med Prins Daniel."

"Vana vid att stockholmare skiter i oss"

Johan menar att hans hemstad gjort sig förtjänt av ett besök. Samtidigt är det inget nytt för invånarna, detta att bli förbisedda, flikar han in.

"2018 besökte Kronprinsessan Skuleskogens Nationalpark i Ångermanland. 2019 tyckte hon uppenbarligen att det var viktigt att spana in Svensk Plaståtervinning i Motala. Men tji fick Göteborgs 400-årsjubileum. Vi är göteborgare. Vi är vana vid att stockholmare skiter i oss", skriver Johan.

LÄS MER: Hovets skräck: Så blir tv-serien om kungafamiljen

LÄS MER: Kungen pressades på en kvarts miljon av påstådd älskare

LÄS MER: Kungafamiljens svarta får – Jan Bernadottes otroliga livsöde