Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias beslut – vägrar göra som Mette-Marit

25 feb, 2021, 06:00 
Kronprinsessan Victoria Kronprinsessan Mette-Marit
Mette-Marit gör det. Drottning Silvia också. Men kronprinsessan Victoria vägrar.
Annons
14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!Brand logo
14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!

Vi har sett kungen hala upp en putsduk och polera glasögonen mitt under ett statsbesök. Och noterat att drottning Silvia sätter på sig läsglasögonen lite grann i smyg när hon ska kolla mobilen.

Men när såg du kronprinsessan Victoria i glasögon senast? Nej, just det! På hennes nästipp balanserar inga brillor, inte ens när när hon ska hålla långa tal. Trots att hon har fyllt 43.

Drottning Silvia glasögon
Drottning Silvia kollar mobilen – med läsglasögon.

De bär glasögon i kungafamiljen

Förklaringen är att kronprinsessan Victoria har linser när du ser henne i jobbet.

– Det är inte många som vet att alla i kungafamiljen faktiskt har glasögon. Men det är bara kungen och prins Daniel som bär sina till vardags, officiellt, säger Svensk Dams modeexpert Johanna Lejon.

Annons

– Prins Carl Philip ser man till exempel bara i glasögon när han kör racing, trots att han och hans kompanjon Oscar Kylberg faktiskt har designat en egen kollektion för Synsam.

Därför ser du aldrig kronprinsessan Victoria i glasögon

Kungen putsar sina glasögon
Är kungens bågar månne designade av prins Carl Philip?

Trots allt detta så är det alltså uppenbart att kronprinsessan Victoria inte känner sig bekväm i glasögon. Kanske för att hon vill kunna fokusera på jobbet och därför gillar att ha kontroll. Och då är det skönt att slippa glasögon som halkar omkring.

Victorias kollegor i Danmark och Norge har dock släppt in läsglasen i sina liv. I höstas fick vi se kronprinsessan Mary, 49, fiska upp ett par när det var dags att hålla tal hemma i Köpenhamn. Och så sent som i går satt hon på ett WHO-möte iförd röda plastbågar.

Annons
Kronprinsessan Mary Glasögon
Kronprinsessan Mary i sina designbågar.

Och kronprinsessan Mette-Marit som är 47 är också i den åldern då de flesta behöver lite extra hjälp för att se på nära håll – och hon bär utan att tveka sin läsglas i halsringningen som vem som helst.

I detta fall är kronprinsessan Mette-Marit härligt vanlig!

Foto: TT.

Annons