Kronprinsessan Victorias beslut för prins Oscar förvånar

kronprinsessan victorias beslut för prins oscar
Prins Oscar är sällan med vid kungliga evenemang. Men häromdagen valde mamma Victoria att ta med honom!
Annons

Coronaviruset har förändrat en hel värld och tittar man på den kungliga representationen är det inte mycket som är sig likt. Förra veckan fick drottning Margrethes stora 80-årsfirande ställas in – men i nya tider föds också nya idéer.

Annons

Nästan alla kungahus i Europa överraskade nämligen Margrethe med en helt underbar hyllningsfilm! Kungaparen och de blivande statscheferna filmade sig själva i en nästan fyra minuter lång födelsedagshälsning, med mycket värme och kärlek. En film som förstås rörde drottningen till tårar.

Annons

Men en detalj, med Victorias och Daniels hälsning, överraskade alla. Kronprinsessparet på Haga valde nämligen att ha med Estelle och Oscar i videoklippet. Till skillnad mot Haakon och Mette-Marit, Felipe och Letizia, Willem-Alexander och Máxima, vars barn inte syntes till.

Att Victoria väljer att ha med Estelle i hyllningen till Margrethe är inte så konstigt. Hon är Sveriges framtida drottningen och har redan börjat förberedas för att liv i det kungliga strålkastarljuset. Att lillebror prins Oscar också viftar med en svensk flagga är däremot lite förvånande. Han brukar endast vara med i de kungliga sammanhangen som rör den närmaste familjen, så som Victoria dagen och kungens födelsedagen ute på Borggården. Men här fick han alltså vara med – med vattenkammat hår och allt!

Victoria
Hela Haga-familjen samlades för att hylla drottning Margrethe på 80-årsdagen.

Många noterade även att prins Carl Philip var med och hälsade till “Tant Daisy” – ensam, utan prinsessan Sofia. Det har dock sin naturliga förklaring. Han är nämligen gudson till drottning Margrethe och har därför en nära relation till henne.

Annons

– Kära Daisy och kära kusin, vi från Sverige, drottning Silvia och jag, vill gärna hälsa till dig på din högtidsdag. Vi skulle ha velat vara tillsammans med dig och firat din födelsedag som vi har gjort så många gånger tidigare, sa kungen i videoklippet.

Se filmen till Margrethe på 80-årsdagen

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Kronprinsessan Victorias beslut för prins Oscar förvånar”

 1. josefin skriver: 22 april, 2020

  KP har inte tidigare kunnat skilja pà sin roll som mamma o som blivande statsöverhuvud, och det konfirmerade hon här. Tom informations avdelningen konfirmerade att videon var fr regenter o tronföljare, o sà gudbarnet, – det var förklaringen inom uttalandet att S inte deltog. Alltsa var det inte syfte at ha med hela familjen. men som sagt, KP ser o gör ingen skillnad pà sin yrkesroll o sin mammaroll o talar mest om hur viktig hennes mammaroll är.Kan vi utlysa arbetet som KP o se om det finns intresserade o kompetenta sökande?


  1. Cecilia skriver: 23 april, 2020

   Eller avskaffa ämbetet, tycker jag.


 2. Desirée skriver: 22 april, 2020

  Konstigt att kungen sa “drottning Silvia”! Nog säger väl Daisy Silvia, alltså utan drottning, när hon tilltalar Silvia? Själv säger han tydligen drottning Silvia.


  1. charlotte skriver: 22 april, 2020

   Desirée,
   🙂 🙂


 3. Rosa Marie skriver: 22 april, 2020

  Kronprinsesseparret ser ud til at være fantastiske og meget omtankefulde forældre. I deres tilfælde kan man vel godt se forældrerollen og opdragelsen til dels som del af deres arbejde. Det er vigtigt for landet, at en opvoksende og kommende regent er kapabel og dertil tryg i sin rolle. Dette er indtil videre tilsyneladende lykkedes overmåde godt for Victoria og Daniel.


 4. Angelika skriver: 22 april, 2020

  Victora har helt tappat konceptet. När hon i stället för en liten gest att tex lägga med en kort på gratis kaffe hos några kedjor i matlådan Hon jobbade några rimmar med att dela ut. Hon la istället i sitt kungliga visitkor för att alla behövande skulle se hennes godhet och att hennes kommande roll som statschef inte kan ifråga stättas Dessa hennes mest utsatta undersåtar ska ju också första att hennes far inte förstår andras vilkor och att det inte flyger in stekta sparvar i munnen
  viktoria är livrädd att inte få jobbet som galionsfigur


  1. Regina Lindholm skriver: 22 april, 2020

   Gud, giv mig kraft!


  2. ATL skriver: 23 april, 2020

   Angelica – What a bunch of baloney!!!!! Your comment shows nothing but ugly thoughts in your head. The Crown Princess and Prince Daniel, for that matter, have shown nothing but professionalism, interest in and concern for other people. They educate themselves before they head out to a meeting.


 5. Mimmi skriver: 23 april, 2020

  Jaha nu är det fart på trollen igen i kommentarerna. Victoria sköter sin roll så bra, och hittar nya former för ett mer uppdaterat och modernt ledarskap vilket verkligen behövs. Det är inget märkvärdigt med det. Men jag förstår att alla försök att skapa missnöje på oskäliga grunder kommer fortsätta ändå, från trollfabrikens håll. Vi andra bryr oss inte om era genomskinliga försök.


 6. Essi skriver: 24 april, 2020

  Fru Lindholm,

  Hjälpte det att be till Gud ?


  1. Regina Lindholm skriver: 24 april, 2020

   Det är en sak mellan honom och mig.


  2. josefin skriver: 24 april, 2020

   Regina, när blev gud en “honom”???? henne, väl!


  3. Ulla Lundell skriver: 27 april, 2020

   Kära söta alla

   Vad var det för fel i att hela kronprinsessfamiljen skickade en hälsning till drottning Margrethe på hennes födelsedag?

   Ulla


 7. Ingrid skriver: 27 april, 2020

  Visste inte att Daniel var kompis med Daisy.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar