Kronprinsessan Victorias beslut för prins Oscar förvånar

kronprinsessan victorias beslut för prins oscar

Prins Oscar är sällan med vid kungliga evenemang. Men häromdagen valde mamma Victoria att ta med honom!

Coronaviruset har förändrat en hel värld och tittar man på den kungliga representationen är det inte mycket som är sig likt. Förra veckan fick drottning Margrethes stora 80-årsfirande ställas in – men i nya tider föds också nya idéer.

Nästan alla kungahus i Europa överraskade nämligen Margrethe med en helt underbar hyllningsfilm! Kungaparen och de blivande statscheferna filmade sig själva i en nästan fyra minuter lång födelsedagshälsning, med mycket värme och kärlek. En film som förstås rörde drottningen till tårar.

Men en detalj, med Victorias och Daniels hälsning, överraskade alla. Kronprinsessparet på Haga valde nämligen att ha med Estelle och Oscar i videoklippet. Till skillnad mot Haakon och Mette-Marit, Felipe och Letizia, Willem-Alexander och Máxima, vars barn inte syntes till.

Att Victoria väljer att ha med Estelle i hyllningen till Margrethe är inte så konstigt. Hon är Sveriges framtida drottningen och har redan börjat förberedas för att liv i det kungliga strålkastarljuset. Att lillebror prins Oscar också viftar med en svensk flagga är däremot lite förvånande. Han brukar endast vara med i de kungliga sammanhangen som rör den närmaste familjen, så som Victoria dagen och kungens födelsedagen ute på Borggården. Men här fick han alltså vara med – med vattenkammat hår och allt!

Victoria

Hela Haga-familjen samlades för att hylla drottning Margrethe på 80-årsdagen.

Många noterade även att prins Carl Philip var med och hälsade till “Tant Daisy” – ensam, utan prinsessan Sofia. Det har dock sin naturliga förklaring. Han är nämligen gudson till drottning Margrethe och har därför en nära relation till henne.

– Kära Daisy och kära kusin, vi från Sverige, drottning Silvia och jag, vill gärna hälsa till dig på din högtidsdag. Vi skulle ha velat vara tillsammans med dig och firat din födelsedag som vi har gjort så många gånger tidigare, sa kungen i videoklippet.

Se filmen till Margrethe på 80-årsdagen

Foto: TT