Kronprinsessan Victorias bild väcker reaktioner – efter stora ilskan

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victorias nya bild lär irritera en hel del.

Kronprinsessan Victoria skulle hålla tal Naturvårdsverkets seminarium om allemansrätten. Ett viktigt ämne – men showen stals fullständigt av hennes nyaste familjemedlem.

Någon nöjde sig nämligen inte med att vara bakom kameran, utan sprang glatt in i bild.

Kronprinsessan Victorias nya bild väcker reaktioner

Kronprinsessan Victoria och Rio

Ser ni Rio ner i hörnet?

Vi pratar såklart om Rio, hunden som Victoria skaffade åt sin familj i våras. Medan Victoria pratade skuttade Rio nöjt runt i snön, bakom henne.

– För några år sedan fick jag en fantastisk möjlighet. Under två års tid fick jag göra vandringar genom alla Sveriges landskap. Det blev 25 vandringar – på pilgrimsleder, genom skogar och över stränder. I regn, i snö, i hagel och – ibland – i strålande sol, sa Victoria.

– Det var en unik upplevelse, som jag kommer att bära med mig hela livet.

Flera tidningar, däribland internationella sådan, har skrivit om hundens oväntade "cameo". Rio, som snart fyller ett, är självfallet en syn på får nästan alla att dra på munnen. Vi säger "nästan alla".

Rio är nämligen en cavapoo, en blandrashund. En mix mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Det här är inte helt okontroversiellt, vilket Victoria fick erfara i kommentarsfältet under kungahusets första bild på Rio.

“Tråkigt att dom som representerar Sverige väljer bort seriösa svenska uppfödare som följer Svenska kennelklubbens riktlinjer för hälsosam avel i förmån till en blandras. I den positionen dom är tycker jag man ska vara ett föredöme o inte stödja denna blandrasavel”, skrev en användare, som var långtifrån ensam om sin kritik.

"Fruktansvärda hatkampanjer"

I samband med köpet av Rio talade Svensk Dam med Vivian Lindblom Loftén, grundaren av blandis.se, ett register som välkomnar både en– och flerrasiga hundar.

Hon underströk att blandhasrundar kan väcka starka, nästan hatiska reaktioner bland hunduppfödare med en mer ortodox syn på saken.

– Det är så laddat. Jag blir förvånad. Att hata någon för att man köper en blandrashund… det är så förgiftat. Jag förstår det inte, sa Vivian då.

– Det kan bli helt fruktansvärda hatkampanjer. Victoria och Daniel har genomlevt några veckor av helvetet nu. Jag tycker att det kan vara viktigt att man ska prata med varandra och diskutera. Det ska få finnas forum för människor som ska avla blandraser, där de kan få veta vad man ska tänka på, just så att allt går rätt till.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott