Kronprinsessan Victorias blixtresa till Madeleine

kronprinsessan victoria prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleine har alltid vänt sig till storasyster Victoria. En gång korsade kronprinsessan till och med Atlanten för att finnas där som stöd.

Storasyster Victoria har alltid funnits där för prinsessan Madeleine. När kungabarnen var små fungerade kronprinsessan som en slags extramamma för sina syskon.

Och det är fortfarande Victoria som Madeleine vänder sig till när det krisar. Under uppbrottet från Jonas Bergström, år 2010, åkte kronprinsessan till exempel till sin lillasyster i New York. För att finnas där för henne, som stöd.

Victoria ställde upp när Madeleine inte orkade

Hovet hade meddelat att Madeleine skulle närvara vid Sweden Week i Seattle men prinsessan ställde in uppdraget, i sista sekund. Istället var det kronprinsessan Victoria som fick rycka ut i hennes ställe.

– Efter allt som har varit så väljer prinsessan att under en tid framöver avstå från alla offentliga framträdanden. Det är något som har vuxit fram. Hon behöver personlig tid och lugn och ro, sa hovets dåvarande informationschef Nina Eldh i samband med det inställda uppdraget.

jonas bergström prinsessan madeleine

Förlovningen mellan Jonas Bergström och prinsessan Madeleine slutade med en flykt till New York. Som tur var kom storasyster Victoria till undsättning!

Och trots att Madeleine satte sig på planet i samma stund som hovet publicerade pressmeddelandet om den brutna förlovningen så ville man inte kalla prinsessans plötsliga resa för en flykt.

– Det var inte så att hon flydde till USA, utan det där var inplanerat. Men den extrema utsattheten gör att man behöver samla krafter, berättade hovets dåvarande informationschef Nina Eldh.

Under den här perioden blev det många pratstunder, längs Manhattans gator, för Victoria och Madeleine. Kronprinsessan stöttade och lyssnade och hennes lillasyster kände sig plötsligt inte lika ensam i staden som aldrig sover.

Foto: TT