Kronprinsessan Victorias charmprins: Då får vi se Oscar igen

Kronprinsessan Victoria Prins Oscar Prins Daniel Kronprinsessans namnsdag

Prins Oscar har redan en stor ”fanclub” som hoppas på en glimt: Snart fyller han fem – och sedan väntar mamma Victorias namnsdag.

Alla ni som ser fram emot nya bilder på prins Oscar – håll ut! Snart drar ju den kungliga födelsedagssäsongen igång: Fyra av kungaparets barnbarn fyller år inom loppet av två och en halv vecka. Och i det gänget hittar vi både blivande femåringen prins Oscar och prinsessan Estelle som fyller nio.

Kronprinsessan Victorias namnsdag 2021

Efter det är det inte långt till vad som brukar vara en av den tidiga vårens kungliga höjdpunkter, nämligen kronprinsessan Victorias namnsdag den 12 mars.

Kronprinsessan Victoria Namnsdag Prins Oscar Prinsessan Estelle Prins Daniel

Vårsol när kronprinsessan Victoria firade sin namnsdag på borggården 2019. Men i fjol blev det bara en kort ceremoni inne på slottet.

Hovet har ännu inte lämnat besked om firandet den 12 mars kan bli av i någon form – det är självklart pandemiläget som styr. Men vi kan nog ställa in oss på att den där vanliga härliga folkfesten på Kungliga slottets borggård högst sannolikt lär frysa inne även i år.

För prins Oscar har det här pandemiåret som gått nog ändå varit fint, han har ju fått en hund! Cavapoon Rio lär för övrigt vara född nästan samma tid på året som han själv, det vill säga i början på mars. Snart hundkalas på Haga alltså?

Kronprinsessan Victorias hund Rio Cavapoo SVT Året med kungafamiljen 2020 Blandrashund

Rio Bernadotte håller hov hemma på Haga, missa inte den hopknutna strumpan.

Kungaparets barnbarn – då fyller de år

!. Prinsessan Leonore – 20 februari. Fyller 7.

2. Prinsessan Estelle – 23 februari. Fyller 9.

3. Prins Oscar – 2 mars. Fyller 5.

4. Prinsessan Adrienne – 9 mars. Fyller 3.

Prinsessan Adrienne Prinsessan Leonore Prins Nicolas 2020

Prinsessan Madeleines tre barn Adrienne, Leonore och Nicolas.

5. Prins Alexander – 19 april. Fyller 5.

6. Prins Nicolas – 15 juni. Fyller 6.

7. Prins Gabriel – 31 augusti. Fyller 4.

Prins Gabriel Prins Carl Philip Prinsessan Sofia

Prins Gabriel, här på vift i sitt hertigdöme Dalarna.

Dessutom är det ju en kunglig baby på väg: Prinsessan Sofias och prins Carl Philips tredje barn som enligt hovet väntas komma till världen i månadsskiftet mars-april. Så ännu ett vårbarn i kungafamiljen.

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna, Året med kungafamiljen 2020/SVT, Prinsessan Madeleines instagram, Kajsa Kilström/Länsstyrelsen i Dalarnas län.