Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias drag för att skydda Oscar – har tagit bort hans prinstitel

31 aug, 2023, 08:10 
Kronprinsessan Victoria och prins Oscar

Kronprinsessan Victoria har sett till att skydda prins Oscar.

Annons

Svensk Dam har tidigare kunnat avslöja att prins Oscar spelar fotboll på pojknivå i en ansedd klubb i Stockholmsområdet. Hans tränare är en person med nära kopplingar till ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic.

Nu kan vi presentera ytterligare en uppgift kring Oscars idrottande. Han finns registrerad på klubbens hemsida – men under ett annat namn!

Oscars spex med Estelle – stjäl hela showen!Brand logo
Oscars spex med Estelle – stjäl hela showen!

Prins Oscar listad på fotbollsklubbens hemsida – utan titel

Oscar finns uppskriven som en av spelarna i klubbens P2016-lag. Men istället för "prins Oscar" har klubben, med största sannolikhet efter uppmaning från hovet, valt att ta bort Oscars prinstitel från hans namn som det står listat i protokollet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vill uppenbarligen att Oscar ska få njuta av sin fotboll i fred, som en jämlike bland sina andra lagkamrater.

Annons

Det här är faktiskt inte första gången som kungahuset använder sig av den här specifika taktiken. Runt millennieskiftet var prinsessan Madeleine , då ungefär 20 år gammal, en fullfjädrad hästtjej. Hon var aktiv ute på tävlingsbanorna och deltog bland annat i distriktsmästerskapet i hoppning.

Prinsessan Madeleine gjorde samma sak

Hon åkte runt i landet för att tävla och var bland annat i Högbo, i det egna hertigdömet Gästrikland. Dit hade hon med sig valacken Pontiac, som hon red många tävlingar tillsammans med.

Men som i fallet med Oscar hittade man ingen "prinsessan Madeleine" i startlistorna på den tiden. Madeleine tävlade under ett annat efternamn, ett taget sådant, för att säkerställa sin anonymitet. Det handlar också om att värna om idrottsrörelsens ideal. Alla är lika på fotbollsplanen, eller på ryttarbanan. Ingen ska stå över någon annan – och därför kan det vara läge att lägga titlarna åt sidan.

Och att Oscar inte skulle få spela fotboll var otänkbart för kronprinsessparet. Victoria har tidigare vittnat om att Oscar mer eller mindre lever med en boll vid fötterna.

– Jag förlorar alltid mot vår son. Prins Oscar spelar i princip varje dag, även inomhus, har hon berättat för TT.

Annons